Hívás most!

Hírek, akciók

Karácsonyi bejgli rendelést felveszünk!

Mákos                           990.-

Meggyes-mákos        1190.-

Aszalt szilvás              1190.-

Gesztenyés                  1290.-

Diós (100% dióból!)  1290.-

Ünnepi nyitva tartás:

December 24-én 9-12 óráig!

December 25-től ZÁRVA!!!

 


Diszkrét, letisztult esküvői torta

Minden ember más, a divat is folyamatosan változik, de a legtöbb párnak még mindig az egyszerű, diszkrét, letisztult formák tetszenek legjobban. Minden esküvői tortánkkal igyekszünk kiszolgálni a megrendelők igényeit úgy, hogy a pár személyisége is sugározzon a süteményből. Ez egyszerűbb, mint hinnénk és most nem a monogrammozásra gondoltunk.

Itt egy külföldi alkotás, ami egyszerűen nagyszerű!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az esküvői torta rengeteget elárul az ifjú pár stílusáról, mellőzve a harsányabb, extrább feltéteket. Elegáns, diszkrét, letisztult és visszafogott. Ahogyan a háttérben fellelhető díszítő elemekre pillantunk láthatjuk, hogy tökéletes az összhang.

Az esküvői torta a nagy nap egyik legfontosabb kelléke, ezért érdemes mindig a harmóniára törekedni, hiszen ha valami “nem passzol a képbe” könnyen elronthatja a legszebb pillanatokat is.

Esküvői torta

 

 

 

 

 

 

 

Az általunk nemrég készített szolid, visszafogott, de elegáns esküvői torta szerencsére emelte az esemény színvonalát és senkinek sem okozott csalódást.

Ha te is egy ilyen csodára vágysz, keress minket alábbi elérhetőségeink egyikén!

 

Esküvői torta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Az esküvői tortákat is meghódította az antigravitáció!

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, egy új őrület, az antigravitációs formatorta hódít szerte a világon.

Cikkünket az antigravitációs formatortáról IDE KATTINTVA elolvashatod.

Azonban, ahogyan ez lenni szokott, az ötlet megálmodói nem álltak meg a formatortáknál, ugyanis már esküvői torták is készülnek hasonló koncepció alapján! Az esküvői torták esetén azt figyelhetjük meg, hogy az alkotások a legtöbb esetben a mennyezetről lógnak lefelé és olyan, mintha az emeleteket fordított sorrendben tették volna egymásra, vagyis az egész torta fejjel lefelé helyezkedik el.

Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gravitációs esküvői tortákat az idő múlásával a cukrászok és a párok is elkezdték továbbgondolni, így lehetséges az, hogy mára már nagy divattá váltak azok az alkotások is, amiknek a felépítése tökéletesen megegyezik a hagyományos esküvői tortáéval csak asztal helyett egy, a plafonról lelógó tároló alkalmatosságon helyezik el, amit ízlés szerint díszítenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azonban még ezeket a “lógatott” esküvői tortákat is felül lehet múlni azzal, hogy két divatot kapcsolnak össze, mégpedig a “fellógatást” és a mini tortácskákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti megoldásokat azoknak ajánljuk, akik szeretik a megszokottól eltérő, divatos ötleteket és vendégeik is nyitottak a nem mindennapi újításokra.

 

Esküvői torta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Antigravitációs formatorta – a legújabb őrület

Antigravitációs formatorta? Igen, először mi is eléggé meghökkentünk, nem tudtuk, hogy vajon ez mit is jelenthet egészen pontosan.

A válasz nagyon egyszerű: olyan formatorta, amelynek vannak olyan elemei, amik ellentmondanak a gravitáció törvényeinek. Íme néhány példa, hogy érzékeltessük, ez a típus miben különbözik a jól megszokott, hagyományos formatortáktól:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogyan a fenti képeken is látható, mintha a formatorta elemei a levegőben lógnának egy láthatatlan madzagon. A kivitelezésük bizony nagyon bonyolultnak tűnik, azonban egyszerűbb, mint gondolnád.

Nézzük:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen, ha ilyen vagy ehhez hasonló formatortával szeretnéd meglepni párodat, családodat vagy barátaidat, érdemes profikra bízni a megvalósítást, nehogy instabillá váljon az építmény és kárba vesszen a munkád!

 

Torta, formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Sikerült, Guinness-rekordot döntöttünk!

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk, április 23-án részt vettünk egy Guinness-rekord-kísérletben az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban. 

Guinness-rekord
A rekord kísérlet lényege az volt, hogy több mint 1000 darab mignon felhasználásával készítsünk el egy tortát, amellyel aztán történelmet írhat az iskola és bekerülhet a “nagy könyvbe”.

Örömmel jelentjük, hogy a kísérlet sikerrel járt, a tortához összesen 1014 darab mignon került felhasználásra, tehát megdöntöttük a mignon mozaikkép hazai rekordját! 

A mignonyok ízesítése vaníliás (630 db) , citromos (184 db) és kávés (200 db) volt, melyet a rekord megdöntése után természetesen elfogyaszthattak az esemény résztvevői, ezzel is megünnepelve az iskola fennállásának 50. évfordulóját.

A mozaikkép mérete körülbelül 207 x 140 cm, tehát majdnem 3 nm (2.97 nm) lett.

Guinness-rekordEzúton is gratulálunk a résztvevőknek és további sikeres működést kívánunk az iskolának!

 

1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor
Telefonszám:  +36-1-306-7594
Mobil: +36-30-3332829

1077 Budapest, Wesselényi u. 30.
Mobil: +36-30-9980181

Tortarendelés: tortatrendelek@gmail.com

 


Guinness-rekord-kísérlet!

Az Art Cukrászda megnyitása óta először fog részt venni egy Guinness-rekord-kísérletben, mint aktív közreműködő!

A kísérletre április 23-án fog sor kerülni az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziumban, az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából.

Guinness-rekord-kísérlet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A számos program mellett az esemény egyik fő szenzációja a rekord kísérlet lesz, melynek keretein belül több mint 1000 darab, vaníliás, citromos és kávés mignonból kell tortát készíteniük az iskolás gyerekeknek. 

Reméljük, süteményeinkkel hozzásegíthetjük az iskolát ennek a fantasztikus célnak az eléréséhez!

Szurkoljunk együtt! 🙂 

 

1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor
Telefonszám:  +36-1-306-7594
Mobil: +36-30-3332829

1077 Budapest, Wesselényi u. 30.
Mobil: +36-30-9980181

Tortarendelés: tortatrendelek@gmail.com

 


Fagyinap 2016!

Úgy, mint minden évben, idén is megrendezésre kerül a magyar kézműves fagylalt napja, melyen számos cukrászda, köztük mi is képviseltetjük magunkat VII., illetve XV. kerületi cukrászdánkkal egyaránt!

Fagylalt, fagyi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fagyizni vágyóknak már most érdemes felírniuk a naptárba május 8-át, hiszen az előző évek tendenciáit figyelembe véve, időjárástól függetlenül, hatalmas érdeklődés várható az esemény iránt, ezért javasolt a minél korábbi érkezés. Természetesen nem muszáj elsietni az indulást, a hűsítő, házi készítésű édességre a vasárnapi ebéd után is megéri várni, ráadásul nálunk egészen biztos sorra fogtok kerülni. Íme egy fotó a tavalyi várakozókról Kossuth utcai üzletünknél:

Fagylalt Nap 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az akció keretein belül minden gombóchoz féláron juthattok hozzá cukrászdáinkban, az alábbi helyszíneken:

1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor
Telefonszám:  +36-1-306-7594
Mobil: +36-30-3332829

1077 Budapest, Wesselényi u. 30.
Mobil: +36-30-9980181

Tudjátok, 1 gombóc nem gombóc, 2 gombóc fél gombóc… 🙂 Nyaljatok el akár fejenként 6 gombócot 3 áráért! 


2016 esküvői torta trendjei

A 2016-os esküvői torta trendek között számtalan újdonsággal is találkozhattok, ugyanakkor a 2015-ben népszerű esküvői torták közül is van néhány, ami töretlenül az elsők között tartja magát a közkedvelt torták listáján.

A 2015-ös trend egyik meghatározó darabja nálunk is utat tört magának, hiszen viszonylag sok pár választotta ezt a különlegesen elkészített, egyedi esküvői tortát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A meztelen esküvői torta igazán jó választás lehet azoknak, akik kedvelik a természetességet és az egyszerűséget, hiszen ez a torta azért szuper, mert elénk tárja a “pucér valóságot”.

Ha esetleg még az előzőnél is nagyobb hangsúlyt fektetnénk a menyasszony, illetve a vőlegény tulajdonságaira, érdemes elgondolkodnunk egy nagyon személyes, mondhatni bensőséges esküvői torta választásán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ugyanúgy, ahogy egy kapcsolat vagy házasság, egy esküvői torta is lehet sokszínű és változatos, de mindez mellett divatos is. A legújabb őrület, hogy a szivárvány színeiben pompázó, több emeleten át egymásra pakolt makaronokat használnak esküvői tortaként. Ha nem ragaszkodtok a hagyományos színekhez és formákhoz, ráadásul nem hiányozna nektek, ha nem ejthetnétek meg az első közös vágást a süteményen, mindenképp ezt a lehetőséget válasszátok, hiszen ezzel az “esküvői tortával” le fogjátok venni a násznépet a lábukról!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A párok természetesen nem egyformák, ezért azoknak is van bőven választási lehetőségük, akik nem szimpatizálnak a mini sütis vagy a meztelen megoldással, ugyanis a 2016-os trendek kialakításánál gondosan ügyeltek arra a lista összeállítói, hogy a hagyományos formavilágot és ízlést is kiszolgálhassák. Így születhettek meg az alábbi klasszikus-fantasztikus esküvői torták:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti képeken látható, hogy még a hagyományos esküvői tortákat is fel lehet dobni egy kis kreativitással, csupán a színeket és formákat variálva. Természetesen a virágok és a torta kinézete teljes mértékben az esküvő elemeihez igazítható.

A virágokat extrémebb módon is megjeleníthetjük az esküvői tortán, ha a hagyományosabb vonalat valamiért túl egyszerűnek találjuk. Az a bizonyos plusz  lehet akár a virágok kissé túlzó hangsúlyozása, esetleg metál színekbe burkolása vagy akár az esküvői torta kinézetének retrósabbá (a képen 1950-es évek) tétele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2016-os repertoárból természetesen nem hiányozhat az elegáns, könnyed, légies csipke sem, ami az idei év megújuló slágere lehet az esküvői torta színeinek finomhangolásával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amint a fentiekből is láthatjátok a új és a megújuló trendek mindenféle ízlésnek tartogatnak izgalmakat és választási lehetőségét. Már csak egy csipetnyi egyediség és kreativitás, majd  máris készülhet a tökéletes esküvői torta!

 

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

 


Légy egyedi! – Esküvői torta ajánlataink

A mai világban egyre többször tapasztaljuk, hogy a jegyes párok közül egyre többen vágynak egyedi esküvői tortára, hogy ezzel is kitűnjenek a tömegből és mind maguknak, mind pedig a násznépnek emlékezetes pillanatokat szerezzenek. Ilyenkor nem csak ők, hanem mi is nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen nem mindig lapul a házasodni készülők tarsolyában egy szuper egyedi esküvői torta ötlet. Ezekben az esetekben nagy hangsúly helyeződik arra, hogy némileg megismerjük megrendelőinket és, hogy pontosan átbeszéljük az elvárásaikat, amikből kialakíthatjuk az esküvői torta koncepcióját.

Azonban már sokszor előfordult az is, hogy bizony kész elképzelésekkel találtuk szemben magunkat, amiket igyekeznünk kellett a lehető legjobb tudásunk szerint megjeleníteni az esküvői tortában, hogy ne okozzunk csalódást és mindenki elégedett legyen a bizonyos nagy napon. Íme néhány megvalósított álom a közelmúltból:

Egyedi, mesés esküvői torta

Első hallásra ez az esküvői torta koncepció nagyon furcsának tűnt, viszont ahogy elkezdtük kialakítani a formákat és a mintákat arra jöttünk rá, hogy ez a torta különösségének köszönheti felejthetetlenségét. Mindez mellett tükrözte az ifjú pár érdeklődését is, amitől az esküvői torta igazán egyedivé válhatott.

A sárkányos-mesés esküvői tortát az elnevezésre vagy IDE kattintva megtekintheted! 

 

Hímzett esküvői torta

Az előző tortához képest, a hímzett kivitelezés talán már nem is tűnhet annyira egyedinek, azonban, ha jobban szemügyre vesszük az esküvői tortát azt láthatjuk, hogy egy hagyományosnak mondható mintát is meg lehet bolondítani egy ráhelyezett aranyos masnival, ami ugyancsak tükrözheti a pár személyiségét vagy szimbolizálhatja azt, hogy egymásra ajándékként tekintenek.

A hímzett esküvői tortát az elnevezésre vagy IDE kattintva megtekintheted!

 

Meztelen esküvői tortaA meztelen esküvői torta a tavalyi év egyik legkülönlegesebb divatja volt, ami hozzánk is elért és bizony megvetette lábait. A bevonatot nélkülöző, általában gyümölcsös esküvői torta elsősorban nem a pár személyiségét hivatott kifejezni, hanem az új trendekre való nyitottságot és elfogadást, bármilyen érdekes legyen is.

A meztelen esküvői tortát az elnevezésre vagy IDE kattintva megtekintheted!

 

Felemás esküvői torta

A felemás színű és mintázatú esküvői torta is a tavalyi év egyik legfelkapottabb tortája volt, ami talán annak is köszönhető, hogy a világ leghíresebb cukrászdái is elkészítették. Attól függetlenül, hogy már számos hasonló kinézetű esküvői torta készült, mégis egyedi tudott maradni, hiszen a díszítések formájának szempontjából nincs két ugyanolyan alkotás.

A felemás esküvői tortát az elnevezésre vagy IDE kattintva megtekintheted!

 

Csipkés, rózsás esküvői torta

Ilyen mintázatú esküvői tortával nagyon ritkán találkozunk, ami azt is jelentheti, hogy sokan elfeledkeznek a csipke lágyságáról és szépségéről annak ellenére, hogy egyedibbnél egyedibb módokon variálható, akár több kiegészítő dísszel kombinálva és így biztosítva a tökéletes egyediséget.

A csipkés esküvői tortát az elnevezésre vagy IDE kattintva megtekintheted! 

 

 

Esküvői torta rendeléshez keress minket alábbi elérhetőségeink egyikén!

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


2016-os esküvői tortáink

A 2016-os évben is rendületlenül állunk a különlegesebbnél különlegesebb esküvői torta kívánságok elé!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi esküvői torta csodák, amiket február hónapban készítettek cukrászaink.

Hímzett esküvői torta:

Hímzett esküvői torta

A képen látható esküvői tortára hagyományos, a kalocsaihoz hasonló mintákat festettünk. Ez a motívum a 2015-ös évben is sokakat megragadott. Az egyik ilyen formatortánkat IDE KATTINTVA megtekinthetitek.

Retro esküvői torta:

Retro esküvői torta

Mostanság nagyon népszerűvé vált a retro divat, mind a ruhák, mind pedig az édességek terén. Ezt a régi-új őrületet mi is megtapasztaltuk, legfrissebb élményünk pedig a képen látható esküvői torta, ami felidézte gyermekkorunkat. Korábban is volt már szerencsénk a retro őrülethez formatortáink kapcsán, azonban teljesen más kontextusban. A hangsúly ugyanis a régi típusú autókra helyeződött, amit IDE KATTINTVA ti is láthattok.

Amennyiben Nektek is hasonló kreatív esküvői tortára lenne szükségetek, forduljatok hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeink egyikén!

Esküvői torta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

 

 


Az év fénypontja: a BEJGLI!

Ugye Te is várod már, hogy az ünnepi asztalra kerüljön az illatos és finom bejgli?

Nem csak a gyermekeket, de bizony a felnőtteket is nagy izgalommal tölti el a bejgli látványa, főként akkor, ha esetleg házi készítésű. Ebben az esetben nem elég, hogy a külseje szép fényes és nincs kirepedezve, fontos az is, hogy a sütemény ne legyen száraz és megfelelő arányú legyen a töltelék és a tészta is.

Sokan, sokféle receptet követnek, de vannak sajnos, akiknek eddig semmilyen trükk és fortély sem vált be és még tavalyi tuti tippjeink sem segítettek. (1. tippünket IDE kattintva újra megnézheted.)

Ha a kísérletezés helyett idén inkább a biztosat választanád, lesd meg kínálatunkat és rendeld meg a szívednek legkedvesebb bejglinket!

Árainkat és a bejglik típusait ITT MEGTEKINTHETED.

Karácsonyi bejgli

Karácsonyi bejgli

 

 

 

 

 

A karácsonyi bejgliket az alábbi elérhetőségek egyikén tudod megrendelni:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Bejgli buli, avagy az ízlelőbimbók "bebejgliznek"

Igen! Mint minden évben, idén ismét elérkezett a bejgli buli időszaka, amikor bizony nem kíméljük az ízlelőbimbókat és kombinált “támadást” indítunk ellenük jól bevált hagyományos és forradalmian új ízeinkkel. Így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb variációt.

Kínálatunkban a hagyományos ízeket hivatott képviselni a mákos és diós verzió, az újítást pedig a meggyes-mákos, a gesztenyés és az aszalt szilvás csoda. Bejglijeinket a vásárlók visszajelzései alapján állítottuk össze, ezért tudunk megfelelni az egyre növekvő igényeknek.

És mégis miért foglalkozunk mi is bejglikkel a karácsonyi időszakban? Pontosan tudjuk azt, hogy ennek a süteménynek az elkészítése bizony igényel szakmai hozzáértést vagy legalábbis sütési érzéket, ezért sok háziasszonynak fejtörést és bosszúságot okozhat. Ezt a plusz terhet szeretnék levenni a nők válláról, hogy ők is felhőtlenül készülhessenek az ünnepekre és repedezésmentes, fényes bejglit tehessenek fel az asztalra.

Árainkat is úgy alakítottuk, hogy ne terheljék meg a családok tárcáját. Íme:

Karácsonyi bejgli

Karácsonyi bejgli

 

Mákos, diós bejgli: 1.000 Ft/db
Meggyes-mákos, gesztenyés, aszalt szilvás bejgli: 1.200 Ft/db

 

 

A karácsonyi bejglit az alábbi elérhetőségek egyikén van lehetőségetek megrendelni:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Zenészek mindenhol!

Mostanság egyre több megkeresést kapunk mind esküvői tortákra, mind pedig formatortákra vonatkozóan zenész emberektől. Erre már korábban is volt példa, azonban úgy vesszük észre, egyre nagyobb divattá válik a művész körökben, hogy bizonyos alkalmakra teljesen személyre szabott, zenei témájú tortákat rendelnek.

Legutóbb például egy zongorista nagy napjára készítettük el az alábbi, rendkívül egyedi esküvői tortát:

Zongora esküvői torta

Zongora esküvői torta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a típusú torta azonban nem elsősorban az esküvői torták terén hódít, hanem inkább a formatortákén, hiszen születésnap minden évben van. Legbüszkébbek Takács Nikolas formatortájára vagyunk, mert rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a megrendelőtől és magától Nikolastól is. Íme a formatorta:

Takács Nikolas formatorta

Takács Nikolas formatorta

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti formatorta sokakat megihletett, ezért a mintájára több adaptáció is született az elmúlt hetekben, ugyancsak nagy sikert aratva. Lássuk az egyiket!

Zongora formatorta

Zongora formatorta

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen nem csak a kifinomultabb hangszerek kedvelők találták meg nálunk a számításaikat, hiszen számos esetben készítettünk gitár formatortákat is a húrok virtuózainak. A gitár kivitelezése az apró részletek miatt kicsit macerásabb, de ez sosem gátolt meg minket abban, hogy maximálisan élethű süteményeket alkossunk. Döntsétek el Ti, hogy igazunk van-e!

Gitár formatorta

Gitár formatorta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gitár formatorta

Gitár formatorta

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti képek is azt bizonyítják, hogy bátran rendelhettek egy kicsit bonyolultabbnak tűnő hangszerből is formatortát, úgyhogy tegyétek ezt már akár a mai nap folyamán! Garantáltan nem fogtok csalódni. 🙂

 

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


A kép és a valóság

A XXI. század az Internet világa, ezért nem meglepő, hogy egyre többen érkeznek hozzánk kész elképzelésekkel és a világhálóról lementett esküvői torta képekkel. Ez egyrészt egy nagy könnyebbség, másrészt egy hatalmas teher a cukrászoknak, hiszen sok fejtörést okozhat egy-egy bonyolultabb torta kivitelezése. Pont ez miatt mindig azt javasoljuk, hogy az ifjú pár szánjon elég időt arra, hogy a részleteket pontosan és mindenre kiterjedően egyeztesse a kivitelezőkkel, hogy a későbbiekben ne érje őket meglepetés.

Az alábbi képeken szemléltetni szeretnék, hogy milyen az, amikor a cukrászok kellő felkészültség nélkül vágnak bele az esküvői torták elkészítésébe. Néhány balul sikerült végeredmény egyenesen katasztrofális. Elképzelni sem tudjuk milyen érzés lehetett viszontlátni ezeket a süteményeket a nagy napon.

1. Gyönyörű téli évszakot ihlető torta helyett, rendezetlen gyöngyáradat: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Homokos-kagylós tengerpart helyett, egy emeletes paca:

félresikerült esküvői torta

 

 

3. Átmenetes ombre torta helyett, 4 hanyagul egymásra pakolt szín:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem szeretnél Te is azok közé tartozni, akik csalódtak az esküvői tortájukban, mindenképp szakíts időt arra, hogy pontosan tisztázod a részleteket a kiválasztott cukrászdával. Egy jó szakember mindig elmondja az őszinte véleményét és álláspontját az esküvői tortát illetően.

Esküvői torta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

További elhibázott esküvői tortákért KATTINTS IDE!


Ismét téli esküvői torták

Bármennyire is hihetetlen, de ismét elrepült egy év, ami nem csak a hőmérséklet, de bizony az esküvői torták terén is elhozza a változásokat. A téli hónapokban megszaporodnak a virágdíszítést mellőző esküvői torták és a helyükbe lépnek a hideget és a havat tükröző, az évszakhoz kinézetben és kivitelezésben is igazodó darabok. Szerencsére a mínuszok megkönnyítik a cukrászok és az ifjú pár dolgát is, hiszen nem kell különösebb figyelmet fordítani az alapanyagokra, amikből összeáll az esküvői torta (például nem kell aggódni azért, hogy megolvad a díszítés vagy a máz). Tehát a téli esküvők tekintetében sokkal szabadabban lehet a tortákat tervezgetni, ezért az kinézetnek csak a képzelet szabhat határt.

Íme 2 csodálatos példa, hogy az esküvői torta gyönyörűen ötvözhető az éppen aktuális évszakokkal, esetünkben a téllel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amint látható, a tortán megjelenik egyrészt a tél egyik jellegzetessége a hópehely, másrészt pedig 2 pici hólabda, amik játékosságot csempésznek a süteményre. Asszociálhatunk akár hógolyókra vagy esetleg egy pomponos, meleg sapkára is.

A fenti esküvői torta témájában nem kimondottan kapcsolódhat a télhez, azonban színei a hidegebb időre engednek asszociálni. Jó választás lehet azoknak, akik különleges, de mégsem giccses tortát szeretnének a nagy napra, ami kimondottan megragadja a vendégek figyelmét.

Ha Te is különleges, tél típusú esküvői tortára vágysz, keress minket elérhetőségeink egyikén és oszd meg velünk elképzeléseidet!

Esküvői torta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


2015 esküvői torta trendjei

A 2015-ös évnek még koránt sincs vége, ezért fontos mindig naprakésznek lennünk a legújabb esküvői torta trendeket illetően.

Ez az év is számos újdonságot és visszatérő stílust tartogatott nekünk, ezért lássuk az idei 10 legdivatosabb süteményt:

1. Monogramos esküvői torta:

monogramos esküvői torta

PHOTO BY KATE MATHIS; ANTONIS ACHILLEOS; STUDIO 306 PHOTOGRAPHY https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

A monogramos esküvői torta nemrég került be ismét a köztudatba. Ahogy a fenti képen is látható, sokféleképpen lehet variálni a betűket, így könnyen igazítható az ifjú pár ízléséhez és az esküvői helyszínének díszítéséhez.

2. Ombre esküvői torta:

ombre esküvői torta

PHOTO BY PHILIP FICKS; KRISTEN WEAVER PHOTOGRAPHY; MAGGIE AUSTIN CAKE https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

Ahogyan hosszú ideje a körmökön és a hajon, úgy az esküvői tortákon is töretlen népszerűségnek örvend az ombre stílus. Az esküvői torták esetén a legkedveltebb kivitelezési forma az, ha egy színnek a lehető legtöbb átmenetét viszik fel  a tortára, ezáltal könnyebb az esküvő helyszínéhez hangolni. Természetesen maga az ombre átmenet is díszíthető, mintha egyszerű, akár fehér színként kezelnénk az alapot (virágokkal, fodrokkal…).

3. Rozettás esküvői torta:

rozettás esküvői torta

PHOTO BY RIVERBEND STUDIO; LAURA MURRAY PHOTOGRAPHY; HOT METAL STUDIO https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

A rozettával díszített esküvői torták rendkívül kifinomultak, általában élő virágok helyett szokta kérni az ifjú pár. A rozetta legtöbbször cukorból készül és egyediséget a formával, illetve a színnel lehet neki kölcsönözni. A legelegánsabb megoldás általában az, ha fehér vagy halvány rózsaszínből készülnek el a rózsák, de természetesen bármilyen árnyalatban kivitelezhetőek.

4. Geometriai formás esküvői torta:

geometriai formás esküvői torta

PHOTO BY PHILIP FICKS; WHITE-KLUMP PHOTOGRAPHY; LISA HUBBARD https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

Az évek során rengeteg példát láttunk arra, hogy az esküvői torták terén hódítanak a pöttyökkel díszített darabok. Természetesen azoknak a tortáknak is megvolt a maguk szépsége, azonban mára már egy figyelemfelkeltőbb és játékosabb megoldást találtak a cukrászok, méghozzá a geometriai formákat. Ezek lehetnek sokszögek, háromszögek, rombuszok. A formáknak csak a képzelet szabhat határt.

5. Csipkés esküvői torta:

csipkés esküvői torta

PHOTO BY ANTONIS ACHILLEOS; K. COREA PHOTOGRAPHY; KRISTI WRIGHT PHOTOGRAPHY https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

A csipke minta elsősorban a menyasszonyi ruhákon jelenik meg, azonban egyre nagyobb teret kapnak az esküvői torták díszítő elemeiként is. A csipke a nőiesség egyik szimbóluma, ezért nagyon ajánlatos kifinomult, letisztult és elegáns esküvőkre. Egy örök klasszikus.

6. Fehér a fehéren esküvői torta:

fehér a fehéren esküvői torta

PHOTO BY MEREDITH PERDUE; AMANDA KOPP IMAGES; DEVON JARVIS https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

Sokaknak a fejében még a  mai napig él az a gondolat, hogy a fehér alapot nem lehet fehérrel díszíteni, hiszen akkor elveszti az esküvői torta a különlegességét. Azt azonban rendre elfelejtik a megrendelők, hogy a fehérnek bizony rengeteg árnyalata van (tört fehér, elefántcsont, bézs…), amikkel ilyen esetekben nagyszerűen lehet “játszani”.

7. Borzolt esküvői torta:

borzolt esküvői torta

PHOTO BY KORTNEE KATE PHOTOGRAPHY; PHILIP FICKS; ELIZABETH ANN PHOTOGRAPHY https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

A borzolt esküvői torta fodrai első ránézésre rendkívül hasonlítanak az organza anyagból készült esküvői ruhákhoz, épp ezért az ilyen típusú ruhákat választó menyasszonyok körében népszerű. Ez a díszítés általában magával vonzza a cukor virágokat, hogy feldobja a tortát és ne legyen egyhangú a végeredmény.

8. Metálos esküvői torta:

metálos esküvői torta

A metálos színű esküvői torták hallatán sokaknak az arany, ezüst és bronz színek jutnak eszükbe, azonban ezeknek rendkívül sok árnyalatuk van, melyekkel elérhető egy mostanság nagyon divatos vintage hatás. Természetesen ehhez a színek mellett a formák és a kialakítás is hozzájárulnak.  Egy régies Hollywood stílusú esküvőhöz tökéletes választás lehet.

9. Kézzel festett esküvői torta:

kézzel festett esküvői torta

PHOTO BY MAGGIE AUSTIN CAKE; LOLA ELISE PHOTOGRAPHY; MAGGIE AUSTIN CAKE https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

Manapság egyre nagyobb hangsúly helyeződik a kézzel festett műalkotásokra (gondoljunk csak a Magyarországon nagy népszerűségnek örvendő kalocsai mintára) és ez alól az esküvői torták sem kivételek. Gyakran elevenednek meg a süteményeken különböző híres festmények, de sokkal jellemzőbb, hogy az ifjú pár valami egyedi, a szívüknek kedvesebb motívumot választ.

10. Meztelen esküvői torta: 

meztelen esküvői torta

PHOTO BY BRINDAMOUR PHOTOGRAPHY; ROEY YOHAI PHOTOGRAPHY; HEATHER ROTH FINE ART PHOTOGRAPHY https://www.theknot.com/content/wedding-cake-trends

És igen! Ebből a gyűjteményből sem maradhat ki a legújabb és legérdekesebb trend, a meztelen esküvői torta. Erről a típusú tortáról már többször is írtunk az oldalon, hiszen a cukrászdába látogató párok körében is nagyon népszerű. Ezeket az írásokat az alábbi linkeken újra elolvashatjátok:

https://www.artcukraszda.hu/valtozo-eskuvoi-torta-trendek/

https://www.artcukraszda.hu/milyen-bevonatot-valasszunk/

https://www.artcukraszda.hu/mar-minket-is-meghoditott-a-meztelen-eskuvoi-torta/

 

Esküvői torta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

 


Népszerű márkák formatortaként

Emlékeztek még egyik legelső, nagy sikert aratott formatortánkra? Bizony, a Louis Vuitton táska formatorta volt az.

https://www.artcukraszda.hu/louis-vuitton/

Louis Vuitton formatorta

 

 

 

 

 

 

Ez a márka még mindig rendkívül népszerű a formatortát rendelők körében, azonban azt vesszük észre, hogy egyre többen vannak azok, akik nem elégszenek meg a fenti képen látható “egyszerűbb” kivitellel.

Természetesen a cukrászdában lehetőség nyílik a különböző elemek kombinálására, ami a formatorták esetében nem okoz problémát.

Az alábbi formatorta is egy ötvözet, méghozzá a Louis Vuitton és a szerelemé (Love): 

Kombinált formatorta

 

 

 

 

 

 

 

 

A Louis Vuitton persze nem egyeduralkodó a márkázott formatorták között. Évek óta a magyar lakosság egyik legkedveltebb édessége a Piros Pöttyös Túró Rudi. Épp ezért elkerülhetetlen volt, hogy legalább néhány alkalommal rendeljenek tőlünk egy-egy ilyen típusú formatortát. Nézzétek csak!

Túró rudi formatorta

 

 

 

 

 

 

Észrevettetek egy érdekességet a fenti formatortán? Igen! Ez a torta is egy ötvözet. Méghozzá a híres édességé és az orvoslásé, hiszen a formatortán megfigyelhető egy sztetoszkóp, vagyis két dolog, ami közel áll az ünnepelthez, így még választani sem kellett.

Amint a példákból is láthatjátok, nálunk nyugodt szívvel túlbonyolíthatjátok a formatortákat, mert minél érdekesebb, annál jobb és élvezetesebb az elkészítése.

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Egy kis minion történelem

A minionok – azok a tündéri kis figurák a “Gru” című meséből -, egyre népszerűbbé válnak elsősorban a gyermekek körében.

Formatorta történelmünk kezdetén is találkoztunk már a mesehősöket ábrázoló kívánságokkal, amik még akkor bizony nagy kihívás elé állították cukrászainkat.

Íme legelső minion formatortánk:

Minion formatorta

 

 

 

 

 

 

Természetesen ahogy egyre több részét készítették el a mesének, megszaporodtak az ilyen jellegű formatorta megrendelések is, amik az idő múlásával egyre élethűbbé váltak.

Minion formatorta

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem igaz?

Minion formatortaMindig élvezetes számunkra a formatorták elkészítése főleg, ha ilyen aranyos figurákat önthetünk süteménybe.

Tökéletes választás lehet születésnapra, névnapra vagy akár más, jeles eseményre is, hiszen nem feltétlenül muszáj egy létező figurát választani. Formatortáink teljes mértékben személyre szabhatóak (például diplomát a kezében tartó vagy akár azon álló minion).

A torta kinézetének tehát kizárólag a képzelet szabhat határt! 🙂

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


A legújabb őrület: a bagoly formatorta!

Bizonyára sokatoknak feltűnt már, hogy a bagoly, mint motívum egyre több embert hódít vagy éppen ihlet meg szerte a nagyvilágban.

Nincs ez másképp a formatortákkal sem, hiszen számos ábrázolását láthatjuk ennek az aranyos és szerethető állatnak a süteményeken. Ez a megjelenés országonként sőt, személyenként is eltérő, mert mindenkinek más az ízlése. Ami az egyiknek már túl giccses, az a másiknak még egy “alap” dekoráció.

Baglyok tekintetében rengeteg formatortát találhatunk, melyek újabbnál-újabb perspektívákból közelítik meg ezeket az állatokat.

Íme néhány formatorta alkotás! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fent látható formatorták külföldi cukrászdák alkotásai és kisgyermekek születésnapjára készültek, talán pont a baglyok “kedves” kisugárzása miatt.

Nálunk, az Art Cukrászdában is találkoztunk már hasonló megrendeléssel, a végeredmény pedig az alábbi lett:

Bagoly formatorta

 

 

 

 

 

 

Minden elfogultság nélkül, szerintünk tüneményes. 🙂

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Gombóc Artúr formatorta itthon, Motkány pedig külföldön

Vagy mégsem? Azt nem tudhatjuk, hogy Gombóc Artúr mennyire népszerű a külföldi gyerekek és felnőttek körében, azonban azt bizton állíthatjuk, hogy a Jégkorszak című mese egyik szereplője Motkány, rendkívül közkedvelt Magyarországon is.

A gyermekek olyannyira szívükbe zárták ezt a kissé szerencsétlen figurát, hogy szívesen viszontlátják akár még formatortaként is a születésnapjukon. Nem volt ez másképp legutóbbi jégkorszakos formatorta megrendelésünk kapcsán sem, hiszen nem túl nagy meglepetést okozva Motkány volt ismét a befutó. A képek és az elképzelések közös nevezőre hozása után az alábbi formatorta készült el üzemünkben:

Motkány formatorta

 

 

 

 

 

 

 

 

A figura kialakítása nem volt egyszerű művelet, azonban minden formázással töltött perc megéri, ha láthatjuk a gyermekek meglepett, vidám és boldog arcát, amikor meglátják a Motkány formatortát.

Te is meglepnéd gyermekedet? Keress minket még ma, a többi szereplőt is szívesen “látjuk” cukrászdánkban! 🙂

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Zombis után szívet melengető formatorta

Egy kicsit “megrázóbb” formatorta téma után, valódi felüdülést jelentett nekünk Csukás István mesehősének, Gombóc Artúrnak formatortába öntése. A figura már önmagában szoros barátságban van az édességekkel (legfőképp a csokoládéval), hát még így, hogy egy tortán került megörökítésre, ami ebben az esetben nem szögletes vagy lyukas, hanem éppenséggel kerek. 🙂

Gombóc Artúr formatorta
Mi nagyon szeretjük a hagyományosabb témákat és Gombóc Artúr a magyar mesetörténelem egy igencsak meghatározó alakja, ezért a formatorta elkészítésének minden pillanatát rendkívül élveztük, még ha helyenként nem is volt annyira egyszerű, mint ahogy első ránézésre tűnik. A madarat a megfelelő térhatás miatt több szín segítségével árnyékoltuk úgy, hogy ne veszítse el vidámságát és bájosságát.

Még sok ilyen és ehhez hasonló megrendelést kívánunk magunknak!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


A hagyományos formatorta már nem igazán trendi…

Mint ahogy sokan tudják rólunk hagyománytisztelő emberek vagyunk, ezért a folyamatosan változó formatorta vagy éppen esküvői torta trendek egyre-másra megbolygatják a megszokott, letisztult elképzeléseinket.

A változások már egy ideje elértek hozzánk az esküvői torták tekintetében, hiszen egyre népszerűbbek a zombis, véres alkotások a nagy napon, ami számunkra elég meghökkentő. Természetesen senkit sem ítélünk el, akinek álmai esküvői tortája egy zombi apokalipszisre emlékeztet, mivel mindenkinek más az ízlése és az ingerküszöbe is.

Míg az ilyen jellegű esküvői tortákról eddig csak hírből hallottunk, addig a formatorta rendelések tekintetében volt már szerencsénk személyesen is elkészíteni egy kissé véres témába illő süteményt. A végeredmény néhányak számára sokkoló lehet, de pont ez volt a formatortával szemben támasztott megrendelői elvárás. Íme!

Zombis formatorta

 

 

 

 

 

 

Jobban szeretjük, ha nem kell borzongnunk sütés közben, de természetesen ez sem jelent problémát számunkra.

Ha a fentihez hasonló extra, esetleg kissé bizarr kívánságod van, fordulj hozzánk bizalommal, hiszen már edzettek vagyunk a zombis-véres témában!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Esküvői torta az Internetről

Számtalanszor fordult már elő velünk, hogy az ifjú pár az esküvői torta megrendelése során egy, az Interneten látott alkotás után vágyódott és annak a tortának a pontos mását kellett kiviteleznie cukrászainknak.

Nem volt ez másképp pár héttel ezelőtt sem, amikor egy felemás esküvői torta fotójával érkeztek hozzánk, ami az alábbi volt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kivitelezés során ügyelnünk kellett arra a kérésre, hogy a pár tortája a képen láthatónál legyen valamivel alacsonyabb (csökkentsük a szintek magasságát), illetve a díszítés ne legyen annyira zsúfolt, mint a középső szinten. Ez természetesen egyáltalán nem okozott problémát, a végeredmény pedig a következő lett:

Felemás esküvői torta

 

 

 

 

 

 

Szerintünk érdemes lenne kipróbálni két olyan színnel is ezt a típusú esküvői tortát, ami nem túl szokványos. Természetesen ízléses keretek között és igazodva a helyszín dekorációjához is.

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Esküvői torta ötvözet

Elegáns, kifinomult, de ugyanakkor vicces is? Igen! Ez az esküvői torta márpedig létezik, hiszen mi elkészítettük.

A kedves, fiatal pár egy igazán személyre szabott esküvői tortát szeretett volna, amikor felkeresett bennünket. Olyat, ami illik a díszítéshez, a helyszínhez és a menyasszony hófehér ruhájához. Mindemellett az is a szempontok között szerepelt, hogy az esküvői torta tükrözze és valamilyen szinten be is mutassa a személyiségüket.

Így született meg az alábbi esküvői torta: Esküvői torta

Kifinomult minta mindhárom szinten, ami a ruhára emlékeztet, lágyan leomló “függönyök” mindkét oldalon a helyszínre való utalással. És az elmaradhatatlan figurák a torta tetején, amik a pár személyiségét hivatottak kifejezni.

A fenti dolgok összességének köszönhetően jött létre ez a fantasztikus esküvői torta ötvözet, nagy sikert aratva az ifjú pár a násznép körében.

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Már minket is meghódított a meztelen esküvői torta!

Mint ahogy arról egy korábbi cikkünkben (https://www.artcukraszda.hu/uj-eskuvoi-orulet-a-meztelen-torta/) már beszámoltunk, új divat hódít az esküvői torták tekintetében, mégpedig a meztelen esküvői torta!

Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy az esküvői tortát kívülről nem borítja semmi, vagyis látszik a torta tésztája, illetve tölteléke is. Gyakorta díszítik a cukrászok porcukorral vagy különféle, az éghajlathoz és évszakhoz illő gyümölcsökkel.

Ennek a típusú esküvői tortának az elkészítése szakmailag is egy nagy kihívás, hiszen ügyelni kell a rétegek megfelelő és egyenletes vastagságára, valamint a krém színére és állagára, hogy minden megfelelően és szépen mutasson a lagziban.

A napokban mi is elkészítettük az első ilyen meztelen esküvői tortánkat és miképp a megrendelő, mi is rendkívül elégedettek vagyunk a végeredménnyel, amit az alábbi képen meg is nézhettek.

Meztelen esküvői torta

Meztelen esküvői torta

 

Te is szeretnél egy hasonlóan csodás esküvői tortát rendelni?

Keress minket alábbi elérhetőségeink egyikén és dolgozzuk ki együtt a pontos részleteket!

 

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Valóban illik az esküvőhöz az esküvői torta?

Ez a kérdés első hallásra valószínűleg eléggé furcsának tűnhet, azonban manapság egyre jellemzőbb az, hogy az esküvői torta egyáltalán nem illik az esküvőhöz és témájában is enyhén szólva meghökkentő.

Ha az ifjú pár szemszögéből közelítjük meg a dolgokat biztosak lehetünk abban, hogy az ízlésüknek legmegfelelőbb döntést hozták az esküvői tortát illetően is. Ennek ellenére vagy éppen ennek megfelelően bizarabbnál bizarabb darabok látnak mostanság napvilágot, melyeket az alábbi képeken mutatunk be Nektek.

1. Zombis rettegés nem csak a filmvásznon, hanem az esküvői tortán is: 

2. Igazi akciójelenet az esküvői tortán is! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Star Wars rajongók esküvői tortája:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Esküvői torta csakis a Super Mario megszállottjainak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
5. Erre az esküvői tortára nem találunk szavakat. Csodálatos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
6. És végül az örök kedvenc, Shrek! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amint a fenti képeken is láthatjátok, az esküvői torták milyenségének csak az ízlés és a képzelet szabhat határt. Legyetek Ti is bátrak, ha a vágyaitokról van szó még akkor is, ha mások extrémnek tartják azokat!

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


7 nagyon vicces és különleges esküvői tortadísz

A legtöbb esküvői torta elég megszokott, de ha azt szeretnéd, hogy neked egy különleges legyen, akkor itt van néhány ötlet hozzá, némelyik  … hm … elég emlékezetes lesz, ami kiemelkedik a torta tetején. Nem mindennap láthatsz ilyen esküvői tortadíszeket.

cake10-620x

cake20-620x

cake24-620x

Cikk forrása: http://www.csirip.hu/18-nagyon-vicces-es-kulonleges-eskuvoi-torta/

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Formatorták, amikről nem mondod meg, hogy édesek!

A mai világban egyre több olyan kéréssel találkozunk, amikor azt kívánja a kedves Vásárló, hogy a formatorta egyáltalán ne hasonlítson egy édes tortára, annál inkább egy kívánatos hamburgerre, esetleg kötözött sonkára vagy éppen  szalonnára. Az alábbi képen ez utóbbira láthattok példát az Art Cukrászdától:

Szalonna formatorta

És íme néhány témába vágó alkotás a nagyvilágból:

Sonka formatorta

Kép forrása: http://www.decidio.com/vendors/extreme-cakes-96451.html

Polip formatorta

Kép forrása: http://www.decidio.com/vendors/extreme-cakes-96451.html

Hamburger formatorta

Kép forrása: http://designisyummy.com/extreme-cakes/

Amint a képeken is láthatjátok a lehetőségek kimeríthetetlenek, úgyhogy nyugodtan keressetek minket az extrémnél extrémebb ötletekkel is!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


TOP 10 esküvői TIPP Buddy-tól

Esküvői torta_Buddy

Kép forrása: http://temanten.blogspot.hu/2010/11/cake-boss-wedding-cakes.html

1. Hogyan óvjuk meg a tortát az esküvő napjáig?
– próbáld meg jól szellőző hűtőben tárolni

2. Hogyan győződjek meg róla, hogy a torta egyben fog megérkezni?
– jól nézd meg, hogy ki készíti és szállítja ki a tortádat

3. Miért van szükség vőlegény tortára?
– ha a menyasszony és a vőlegény két nagyon különböző ízléssel rendelkezik, akkor a legjobb megoldás ha kettő torta készül, fő a békesség 🙂

4. Miért olyan drága az esküvői torta?
-az esküvői torták nagyok és gazdagon díszítettek, ezért az áruk is borsosabb mint a kisebb tortáknak

5. Ha van módom előkóstolni a lehetséges ízeket, akkor mivel vegyem el az előző torta ízét a számból?
– igyál vizet vagy kávét, de a tea is megteszi, így semlegesíted az előző ízt és már kóstolhatod is a következőt

6. Jó, ha eszünk a kóstolás előtt?                                                                                             
-inkább éhesen kóstolj tortát, mert általában 3-5 féle ízől is választhatsz

7. Mit tegyek, ha több cukrászdának a kínálatát is megnézném, megkóstolnám?
-egy nap csak egy cukrászdába menj el kóstolni, jegyezd fel ha ízlett valamelyik

8. Mennyi embert és kiket vigyek magammal a torták kóstolására?
-5 ember az ideális és a lehető legjobb ha a vőlegényedet is elviszed:-)

9. Hogy találom meg a legjobb cukrászdát?
-kérd ki mások véleményét, ha ezt nem tudod megtenni akkor egyedül kell belevágnod a nagy feladatba:-)

10. Trendi még az egyforma ruha és torta?
– igen, tavaly is nagyon népszerű volt, idén is megmaradt, sokan kérik is

Cikk forrása: http://shop.glazur.hu/torta_hirek

 

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


2015-ös ESKÜVŐI TORTA trend RON BEN-ISRAEL szemszögéből

Ron Ben-Israel nem csak az én véleményem szerint is de a torták királya. Hihetetlen cukordíszeket készít, csodálatos tortákat alkot. Én legfőképpen a fondant, cukorpaszta díszeit szeretem, mert igazi művészetet képvisel. Aprólékosan kidolgozott munkái csodálatra méltóak.
Lássuk ő mint gondol a 2015-ös esküvői torta trendekről.

A tortak idén nagy méretűek lesznek
Hiába a recesszió, az esküvőre ha már lesz, akkor mindenki valami nagyot, feledhetetlent akar! Ezért a torták idén ismételten nagyok lesznek a véleményem szerint -mondta Ron.
A tavalyi trend a takarékosság jegyében zajlott, vagyis nem feltétlen készültek óriási, giga torták, inkább a sok kis apró süteménnyel látták vendégül a násznépet. Idén újra megnőnek a torták.:-)

Ízek
Idén a mogyoróvaj trendi lesz. Az alap a csokoládés krém, ganache amit mogyoróvajjal ízesítünk. Persze ettől még a gyümölcsös krémek is nagyon népszerűek lehetnek, de idén a csokoládén és a mogyoróvajon lesz a hangsúly.

Színek, ízek…egzotikum
Bátran ízesíthetjük egészen furcsa, főleg Európai ízlésnek furcsa ízesítőkkel a krémeket. Népszerű a rózsavíz és a pisztácia. Ron azt ajánlja, hogy az ízesítést kövessük a torta színében is. Tehát ha pisztáciás ízvilágot választottunk akkor nyugodtan használjuk a zöld színt a tortán vagy a díszítésén.

Trendi szín
Idén a Marsala az év színe. Pár Fb követőm szerint párizsi színe van:-) a pasztell árnyalatának. De idén nem is kell pasztellben gondokodununk! Használjuk bátran ezt a mély bordós színt akár az egész tortára, vagy csak dekorációként. Mindeki a saját ízlése szerint gondolkodjon. Kiegészítő színe a marsalának idén is az arany, de már az eszüst sőt a bronz szín is megjelenik idén a tortákon.

A cupcake-nek leáldozott
Végre kiekrül a cupcake az esküvői szezonból, a 2015-ös évben ha tehetjük ne használjuk a cupcaket mint esküvői finomságot. Ron szerint olcsó trükk, bár szépek a cupcakek de nem valók az esküvőre.

Cikk forrása: http://shop.glazur.hu/torta_hirek

 

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


11 milliárdot ér a világ legdrágább esküvői tortája

Emberi fogyasztásra nem alkalmas. Ahhoz ugyanis túl sok rajta a gyémánt.

Egy Angliában megrendezendő, egyneműek házasságkötésével foglalkozó esküvői rendezvény beharangozójának alkalmából készült el a világ legdrágább esküvői tortája.

A hatemeletes tortát cukrászok és ékszerészek készítették közösen: a süteményt ugyanis több mint 4000 darab apró gyémánt díszíti, melyeket szépen, egyesével rakosgattak fel rá, ami azért – lássuk be – nem épp kispályás türelemjáték lehetett.

 6 emelet, 4000 gyémánt
6 emelet, 4000 gyémánt

A cukrászati műremek értéke egészen döbbenetes: a becslések szerint nagyjából 32,4 millió font, azaz közel 11 milliárd  forint. A világrekordot eddig egyébként egy 20 millió dollár (4,3 milliárd forint) értékű esküvői torta tartotta, melyet egy Beverly Hills-i cukrászdában készítettek.

Arról már nem szólnak a hírek, hogy az extravagáns torta milyen ízű, igaz, nem is nagyon fogja kóstolgatni senki, ugyanis kiállítási tárgyként szerepel majd a márciusi rendezvényen.

Cikk forrásahttp://www.nlcafe.hu/gasztro/20130304/legdragabb-eskuvo-torta/

 

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Diplomaosztóra fel!

Hamarosan elérkezik a sokak által annyira várt diplomaosztó ünnepség!

Egy korábbi cikkünkben (https://www.artcukraszda.hu/hamarosan-diplomaoszto/) már említést tettünk erről a kiemelkedő eseményről, azonban egy nagyon fontos tényt elfelejtettünk megosztani Veletek…

Ebben a helyzetben sokan egyből arra gondolnak, hogy csak valami szorosan a diplomához köthető formatorta jöhet szóba, amit a lenti képen is láthattok.

Diploma formatorta

Ez a koncepció azonban a legtöbb helyzetben nem szerencsés, hiszen a friss diplomás talán jobban fog örülni egy teljesen személyre szabott finomságnak, ami tükrözi a hobbiját vagy az érdeklődési körét.

Chanel formatorta

Gondoljatok arra, hogy Nektek is milyen jól eső érzés az, amikor valaki pontosan tudja, hogy mi az, amire igazán vágytok! Ennél jobb talán nincs is az életben, hiszen ekkor tudhatjuk igazán, hogy a szeretteink figyelnek ránk és fontosak vagyunk nekik.

Még mindig nem vagy elkésve, ha SOS lenne szükséged formatortára, vedd fel velünk a kapcsolatot már holnap!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Formatorta készítés házilag!

Hétvégén megy a nyomdába a második könyvem, a Tiszta őrület, amit a képernyő bal oldalán láthattok is, így abszolút nincs felesleges időm sütni. Viszont, megtaláltam a make-fabulous-cakes oldalon a Villám McQueen torta elkészítését. Elsőként felteszem a fotókat, a szöveget pedig később.

 

Cikk forrása: http://tortadiszites.blogspot.hu/2010/09/verdak-torta-keszitese-fotokkal.html

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Extrém esküvői torták kockáknak

Ki emlékszik majd az esküvői tortádra akkor, ha hagyományos fodros-bodros-kisvirágos tortát hoznak ki a vacsora után?
Senki sem fogja tudni megkülönböztetni az ezer másik esküvőn látott lakodalmi desszerttől. Ha igazi geek vagy, akkor azonban van erre is megoldás, egy Walking Dead tematikájú véres-zombis-agyvelőfröccsenős tortára mindenki emlékezni fog az örökkévalóságig. A haverok azért mert laza, az idős rokonok pedig azért mert számukra irdatlanul gusztustalan.
A továbbiakban olyan extrémen kockulós torták következnek, melyek a világ valamely távoli pontján már megleptek néhány tucat örömszülőt.

 

 

Az a pár, akit a legózás szenvedélye hozott össze, ennél klasszabb tortával nem is állhatna elő

wtezd.jpg

Gamer házaspár megnyomja a boldogító gombot a kontrolleren
swss5pr.jpg

A Ki vagy Doki? sorozat rajongói sem maradnak ötletes torta nélkül
10254106_1400410943572170_148112969_n.jpg

Tini Ninjás pizzatorta marcipánból készült hagymakarikákkal
nykex.jpg

Mario és az ő kicsi hercegnője irtó furán mutat az tortán, amikor két felnőtt ember összeházasodik
2174080675_42ac828f8b_b.jpg

Újabb Legós variáció
10261169_1500654773495889_169823248_n.jpg

2 in 1 megoldás: Star Wars és Lego
tumblr_mw97akwgxi1qgw3c5o1_500.jpg

A ifjú szmóker pár tortája lehet nem csak kinézetre vidám, elfogyasztása után még tovább fokozza a lakodalmi hangulatot. Kíváncsiak lennénk a receptre is
6cdb9338ccc611e38acd0002c9c7c486_8.jpg

A Csillagok Háborúja témája az egyik legnépszerűbb
2300143609_38c93fb009_b.jpg

Dettó
2995717182_d064067de2_b.jpg

King Kongon azért kicsit meglepődtünk
alft845.png

A John Deere traktoros esküvői tortát biztos, hogy igazi “parasztlakodalomban” tálalják fel
i1t4jjs.jpg

Ki mondta, hogy egy geek torta nem lehet übergiccses?
62f1897cce6a11e389370002c9d5e5ba_8.jpg

Nagyot alkotott az a cukrász, aki megformázta ezt a Gyűrűk Ura ihlette tortát90ca31acccba11e3b3820002c9549504_8.jpg

Míg a zombi el nem választ!
mqaplp5.jpg

Cikk forrása: http://offline.hu/kikapcs/2014/05/extrem-eskuvoi-tortak-kockaknak

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Az esküvői torta ízei

Vajon milyen legyen az esküvői torta ízesítése? Ebből a szempontból is vannak esetleg bizonyos trendek?

Ezek a leggyakrabban felmerülő kérdések, amikor egy pár ellátogat hozzánk egyeztetni az esküvői torta részleteit. Általában a menyasszony vágyai szoktak érvényesülni, azonban fontos az ésszerűség határain belül maradni. A választás lehetséges elvei a következők lehetnek:

1. ne keverjünk túl sok ízt egy tortában;

2. tartsuk szem előtt a praktikusságot (évszak, vendégek száma);

3. ha több emeletes a torta, akár több ízt is választhatunk;

4. a különböző krémek passzoljanak egymáshoz.

Ha túl sok lehetőség merül fel egy esküvői torta ízével kapcsolatban az is egy jó megoldás lehet, ha a torta mellé apró, úgynevezett cupcake-eket kínálunk, melyeknek variálhatunk a formájával, illetve természetesen az ízeivel is.

Esküvői cupcakeEsküvői cupcake

 

 

 

 

 

 

A 2015-ös évben az oroszkrém és a fekete erdő esküvői torta hódított (eddig), azonban a tendenciák szinte folyamatosan változnak, ezért nem zárkózunk el a nem mindennapi kérésektől sem. Ilyenkor igyekszünk a párral együtt megtalálni a lehető legjobb megoldást.

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Milyen bevonatot válasszunk?

A hozzánk érkező pároknak sokszor nem is fordul meg a fejében az, hogy pontosan milyen bevonat lenne ideális az esküvői tortára. Általában a legfontosabb szempont a szín és az emeletek száma szokott lenni, tehát a borítás anyaga általában háttérbe szorul, pedig egy rendkívül kardinális pontról beszélünk.

Esküvői tortáinkat általában marcipánnal vagy fondanttal borítjuk. Az időjárástól, illetve az egyéni kéréstől is függ, hogy melyik eljárást alkalmazzuk, hiszen a marcipán esetében nem mindegy, hogy milyen a torta ízesítése és az sem, hogy milyen évszakban lesz az esküvő, hiszen akár perceken belül is ragacsossá válhat az esküvői torta borítása, ezzel élvezhetetlenné téve az ízt és a látványt is.

Szerencsére a mai világban számtalan alternatív megoldás létezik. Az egyik ilyen az úgynevezett meztelen torta, ami az alábbi képen is látható.

Meztelen esküvői torta

 

Ennél a tortatípusnál nagy előnyt jelent, hogy nem kell a bevonatra különösebb figyelmet szentelni, hiszen egy jól megválasztott formával, töltelékkel és díszítéssel az esküvő egyik ékessége lehet, pontosan az egyszerű és természetes szépsége miatt.

Ezen kívül lehetséges megoldás még, hogy az esküvői tortát saját töltelékével borítjuk, de ez is csak egy hűvösebb évszakban jelent igazi segítséget a tartósság tekintetében.

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Pontosan milyen legyen az esküvői torta díszítése?

A legtöbb esetben a jegyes pár már határozott elképzelésekkel érkezik hozzánk, ha esküvői tortáról van szó, hiszen a mai világban szinten mindent van lehetőség az Interneten megkeresni és eldönteni, hogy arra van-e szükségünk.

A választásnál rengeteg szempont játszik szerepet, mint például:

1. az esküvői csokor;

2. a ruha színe és mintázata;

3. a helyszín díszítése;

4. és természetesen a pár ízlése.

Azonban nem csak előnye van annak, hogy manapság az online felületeken ki lehet nézni a tökéletes esküvői tortát, hiszen előfordulnak bizony olyan esetek is, amikor az elképzeléseket lehetetlen kivitelezni. Egy-egy csodálatos kép kedvéért általában sok trükköt bevetnek a fotósok, ezért sokszor van példa arra, hogy bizony ehetetlen vagy ehető alapanyagokból kivitelezhetetlen dolgok is felkerülnek az esküvői tortára.

Ilyen esetekben persze vannak alternatív megoldások. A mi cukrászaink is többször alkalmaztak már élő virágokat a tortán, amik jól mutatnak, viszont sajnos nem lehet őket megenni. Ennek ellenére számtalanszor találkozunk ilyen jellegű kérésekkel, hiszen a virágok jelenléte egyáltalán nem hat zavaróan az ifjú párra (elmondások alapján).

Esküvői torta

Az esküvői torta kapcsán még kiemelkedően fontos szempont lehet a tortadísz is, ami általában a fiatal párt hivatott szimbolizálni. Abban az esetben, ha a pár el szeretné tenni emlékként, van lehetőség arra, hogy ne marcipánból készüljön a figura. Talán ez utóbbi a jobb megoldás, hiszen egy életen át felidézhetőek a nagy nap pillanatai.

A kivitelezéssel kapcsolatos kérdésekkel és ötletekkel forduljatok hozzánk bizalommal!

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Magyarország tortája 2015 – Megvan a győztes!

Kelt: 2015.08.06 MTI

Magyarország tortája 2015 - Megvan a győztes!Az idei Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Honvédség tortáját is bemutatták kedden a Parlamentben az augusztus 20-i programokról tartott sajtótájékoztatón.

 

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy augusztus 20. a pékek számára nem csak az államalapítás, hanem az aratás ünnepe is. Ennek tiszteletére idén ötödik alkalommal rendezték meg a termékversenyt, amelyen 45 nevezés közül választották ki a nyertes tönkölyös kenyeret. A Pedró Pékség Kft. természetes alapanyagokból készült, vastag héjú kenyere augusztus 20. után az üzletekben is megvásárolható lesz – tette hozzá.

Horváth Ferenc, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke hangsúlyozta: a kormány felkérésére idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az ország tortája pályázatot. Mint mondta, a verseny egyre népszerűbb, egyre több cukrászda jelentkezik, és a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

A cukrászok az előírásoknak megfelelően ezúttal sem használhattak fel aromákat, sem más mesterséges anyagokat. Az ország tortája idén a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta lett, amelyet 39 alkotás közül választottak ki. Szó Gellért salgótarjáni cukrász nyertes tortáját augusztus 20. után ugyancsak több száz cukrászdában lehet majd megkóstolni, amelyek listáját az interneten augusztus 12-én teszik közzé.

Horváth Ferenc a Honvédség tortáját is bemutatva kiemelte: az idén is kiváló alapanyagokat felhasználó torta alkotói Tessedik Sámuel előtt tisztelegnek, akinek hatalmas szerepe volt az akác magyarországi meghonosításában. Ennek nyomán a honvédségi torta a Tessedik mézes körtetorta nevet viseli.

Nándori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke elmondta: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által 2012-ben életre hívott megmérettetés célja, hogy az ország tortájából alternatívát nyújtsanak mindazoknak, akik nem akarnak, illetve nem fogyaszthatnak cukrot. Idén a Magyarország cukormentes tortája versenyt Vaslóczki Orsolya Barackos buboréktortája nyerte. Ebből egy szelet – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján – 11,8 gramm szénhidrátot és 278 kalóriát tartalmaz.

Nándori László különdíjakat is kiosztott. Mivel a díjazott cukrászok valamennyien nők voltak, a korábbi győztes cukrász a szakma férfi képviselőinek azt üzente: “jövőre kössék fel a kötényt”.

MTI Fotó: Bruzák Noémi


Nőies legyen vagy inkább férfias?

Általában nem teljesen egyértelmű, hogy az esküvői tortát illetően mi a legmegfelelőbb választás. A dilemma középpontjában általában az áll, hogy a nőiesebb, finom vonalat célszerűbb követni vagy esetleg érdemes egy kis férfiasságot csempészni az esküvői tortába.

A legtöbben a diszkrétebb megoldást válasszák, azonban gyakran találkozunk kísérletező párokkal is. Így ilyen “egyesülés” kapcsán jött létre csíkos, csajos, de ugyanakkor egy pici keménységet is tükröző esküvői tortánk.

Csíkos esküvői torta

A fenti esküvői torta is bizonyítja, hogy össze lehet olvasztani a menyasszony és a vőlegény stílusát (természetesen vállalható keretek között) ezáltal van lehetőség a konszenzusos megoldás megtalálására, majd kivitelezésére is. A színeknek és a formáknak pedig csak a képzelet és az ízlés szabhat határt!

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Mozifilmek térhódítása a formatorták világában!

Sokszor észre szoktuk venni a Cukrászdában, hogy a mozipremiereket követően lényegesen megnő az érdeklődés a filmhősök, a főszereplők iránt. Már-már fel is vagyunk készülve formatorta ügyileg a nagyobb rohamokra és egyre kifinomultabban ábrázoljuk a különböző karaktereket.

Egyik legelső munkák az alábbi képen látható T-rex volt.

T-Rex formatorta

Ez a figura egy örök kedvenc, a Jurassic Park legújabb epizódja után is érzékelhető volt a dinókat övező szeretet. Próbáltuk a formatortát nem túl “vérszomjasra” készíteni, hiszen többnyire gyerekek fogják elfogyasztani.

Érdekes módon a növényevő fajták nem túl népszerűek a formatorták rendelésénél, bár ez talán azért is lehet, mert kissé békésebbek, mint például a T-Rex.

Ennek ellenére mindenkit arra biztatunk, hogy bármelyik fajtával is szimpatizál, adja le formatora rendelését és mi szűk határidővel ízletes süteménybe öntjük kedvencét!

Egyedi formatorta rendelés:

E-mail: tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Akkor és most… Formatorta történelem!

Bizony nem csak az egész cukrász szakmának, hanem a mi cukrászdánknak is megvan a saját története a formatortákat illetően.

A kezdetek kezdetén szinte el sem tudtuk képzelni, hogy miképp fogjuk megvalósítani az újabbnál-újabb ötleteket és hogyan öntjük formatortába a legkülönfélébb elképzeléseket. Magát a formatorta készítés technikáját természetesen már korábban elsajátítottuk, azonban rendelésre gyártott darabokkal még korábban nem igazán volt dolgunk és egyébként is, minden első alkalom izgalmakkal teli…

A formatorta megrendelések hajnalán igyekeztünk megtalálni a lehető legjobb módszert arra, hogy a kivitelezés tökéletes legyen, persze több, kevesebb sikerrel, mint ahogy az a következő képen is látható.

bowling formatorta
A bowling-pálya formatorta azonban nem szegte kedvünket, sőt! Egyre motiváltabbá váltunk és tovább törekedtünk a fejlődésre. A viszonylag állandónak mondható formatorta megrendelések közepette csak azt vettük észre, hogy munkáink egyre kifinomultabbak és sokkal élethűbben tükrözik a valóságot, mint a korábbi alkotásaink.

Az egyik legrealisztikusabb formatortánk egy világmárka táska költeménye lett, amit a megrendelő is számtalanszor megerősített.

Louis Vuitton formatorta

 

Az évek során egyre több lendületet nyerve a pozitív visszajelzésekből, egyik fő tevékenységünkké vált a formatorta készítés. A sikerek azonban nem veszik el az eszünket hiszen tudjuk, mindig van hova javulni.

Ha Te is szeretnél segíteni nekünk megbirkózni az elkövetkezendő feladatokkal, rendelj formatortát még ma!

Egyedi formatorta rendelés:

E-mail: tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Hamarosan diplomaosztó!

A diplomaosztó sokaknak fejtörést szokott okozni, hiszen nem teljesen egyértelmű, hogy erre a jeles napra mit illik adni az újdonsült diplomás családtagnak vagy barátnak.

Legtöbben a pénzben gondolkodnak, azonban rendkívül kedves meglepetés lehet egy személyre szabott vagy éppen az alkalomra utaló formatorta is, belecsempészve egy kis részletet, ami csak az adott illetőre vonatkozik. Az alábbi képen egy 2014-es diplomaosztóra készített formatortánkat láthatod.

Diploma formatorta

 

A szeptemberben esedékes diplomaosztóra készülve már most érdemes elgondolkodnod, hogy milyen formatorta lenne a legmegfelelőbb. Ha esetleg már vannak elképzeléseid, keress minket bátran és add le már most formatorta megrendelésed, hogy biztos ne csússz ki az időből!

Gondold el, az ünnepi asztal éke lehet egy érdekes és ízletes formatorta!

Egyedi formatorta rendelés:

E-mail: tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Megelevenülő hagyományok a formatortákon is!

Kalocsai mintás formatorta Az elmúlt pár hónapban azt vettük észre, hogy egyre több olyan kéréssel találkozunk melynek  középpontjában a régi, hagyományos minták állnak, mint például a képen is látható kalocsai  minta. Nehéz eldönteni, hogy a 2015-ös évben hódító új trend készteti-e arra az embereket arra,  hogy ezzel a  rendkívül népszerű motívummal foglalkozzanak és tervezzenek, azonban semmi esetre sem  tudjuk elvitatni azt, hogy ez a minta igenis csodálatosan mutat formatortáinkon és a mai  világban is megállja a helyét!

Érdekes megfigyelni azt is, hogy kortól és nemtől függően ugyanaz a minta is mennyire  érdekesen változik, hiszen ahány ember annyi ízlés és annyi szokás.

A formatorta már önmagában lehetőség nyújt az önkifejezésre és az örömszerzése, az már csak grátisz, hogy mindez mellett még jól is mutat az asztalon ezzel a csodálatos díszítéssel. A hagyományos minták sokáig divatban voltak és reméljük, ez most sem lesz másképp! Mi egyszerűen imádjuk! Akár formatortáink, akár esküvői tortáink díszeként és funkcionáljanak.

Egyedi formatorta rendelés:

E-mail: tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Több, mint torta… Formatorta!

Gyakran fordulnak hozzánk Vendégeink azzal a kéréssel, hogy ajánljunk valami igazán különleges meglepetést szeretteiknek, barátaiknak.

Mi szinte kivétel nélkül, minden esetben a formatortát javasoljuk, hiszen, ha már édességről van szó, akkor ennél különlegesebb és egyedibb ajándékot el sem lehet képzelni. Teljes mértékben személyre szabható, mind forma, mind pedig ízvilág tekintetében.

Legyen szó egy kisgyerek születésnapjáról, házassági évfordulóról, keresztelőről, diplomaosztóról vagy éppen leánybúcsúról, üzemünkben bármilyen kívánságot teljesítenek cukrászaink, a kinézetnek pedig csak a megrendelő szabhat határt.

Louis Vuitton formatorta

 

Egyedi formatorta rendelés:

E-mail: tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Hagyomány vagy trendi esküvői torta?

Sokakban fel szokott merülni a kérdés az esküvői torta megrendelése előtt, hogy a hagyományos vagy inkább a trendibb irányt kellene követnie.

Erre a felvetésre nem létezik jó válasz, hiszen mindenkinek magának kell éreznie, hogy pontosan melyik variáció illik bele a Nagy napba. Egy kis támpontot biztosítunk Neked is, ha bizonytalan vagy abban, hogy melyik megoldást válaszd.

Ha az esküvőd:

1. hagyományörző;

2 ruha szempontjából a klasszikus fehérben képzeled el magad;

3. a lagzit vőfély vezényli le;

4. a helyszínválasztás szokványos…

Ha a fenti pontok Rád illenek, akkor Neked bizonyos hagyományos esküvői tortára van szükséged!

Letisztult, elegáns formák, 2-3 emelet, klasszikus virág díszítés. Ez az, ami tökéletesen passzolna hozzád.

Hagyományos esküvői torta

 

Ha az esküvőd:

1. eltér a megszokottól, esetleg meghökkentő;

2. a menyasszonyi ruhád színes;

3. hallani sem akartok vőfélyről;

4. a helyszínválasztás egyedi és különleges…

Ha magadra ismertél, akkor Neked kimondottan a trendi esküvői tortát javasoljuk!

1 vagy sokkal több emelet, kirívó szín, feltűnő díszítés, esetleg egy különleges téma, mint az alábbi képen is láthatod.

Egyedi, mesés esküvői torta

 

Ha valamiért még nincsenek szilárd elképzeléseid az esküvői tortát illetően, keress minket bátran és szívesen segítünk az ötletelésben!

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Változó esküvői torta trendek

Az esküvői tortára vonatkozó trendek évről-évre változnak, szinte már követni is lehetetlen az újabbnál-újabb formákat és témákat.

Magunkat hagyománytisztelő embereknek tartjuk, de bizony mi is haladunk a korral, ezért nem riadunk meg az érdekesnek tűnő ötletektől sem, hiszen az esküvői tortának csak a képzelet és az anyagiak szabhatnak határt. Sokszor nem írják le vagy nem hangzik el sehol, hogy egy komolyabb esküvői torta (több emeletes, bonyolult formájú, különleges színű) a pénztárcát sem kíméli, azonban mindenképp fontos tudni azt is, hogy egy szerényebb költségvetésű torta is lehet trendi és egyedi.

A legfontosabb az, hogy már a tervezés első fázisánál tájékoztassátok a cukrászdát arról, hogy mekkora a keretetek, hiszen ennek függvényében alakíthatóak ki az esküvői torta részletei. Vannak bizonyos trendek, amik még kedvezhetnek is pénztárcának, hiszen egy csupasz tortánál nincs költsége a “bevonatnak”, mivel nagyobb hangsúlyt kapnak a tortán “belüli” részletek.

Meztelen esküvői torta

Forrás: modwedding.com

A fentiekből kiindulva, mindig érdemes követni az aktuális esküvői torta trendeket, hiszen mindig találhatsz az elképzeléseidnek megfelelő variációt.

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Ha egy igazán csajos ajándékkal készülsz…

Barátnőd, Tesód vagy Anyukád odavan a nőcis holmikért? Imádja a cipőket, a táskákat és szeret sminkelni?

Csajos formatorták

Lepd meg egy igazán személyes ajándékkal, amire biztosan egyáltalán nem számít!

Formatortáink teljes egészében a megrendelő kérése alapján vannak kivitelezve, ezért akkor sem lemondanod az édes meglepetésről, ha egy extrább formatortát szeretnél elkészíttetni. Annak örülünk a legjobban, ha már van némi elképzelésed a formát, a témát és a színeket illetően, de akkor sem szabad elkeseredned, ha nincs kiforrott terved a torta küllemére vonatkozóan, hiszen cukrászunk szívesen segít a téma megfelelő kidolgozásában.

Egyedi formatorta rendelés:

E-mail: tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Új esküvői trend: a csíkos!

Hamarosan újra itt az esküvői szezon! Megkerestük nektek a legújabb divatot, ami idén a csíkos. Elég intenzív. mi még nem tudjuk eldönteni, hogy szeretjük-e. Neked hogy tetszik?

Forrás: london-bride.com

Forrás: london-bride.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

Forrás: diply.com

A cikk forrása: http://ideafashion.hu/?s=esk%C3%BCv%C5%91i+torta

Nálunk így néz ki a legújabb csíkos esküvői torta:

Csíkos esküvői torta

esküvői torta rendelés

esküvői torta

esküvői torta

egyedi esküvői torta rendelés

egyedi esküvői torta

esküvői torta rendelés Budapest

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Új esküvői őrület: a meztelen torta

Idén egy furcsa, új stílus kúszott be az esküvői torták palettájára: a meztelen torta. Mi imádjuk ezt a rusztikus tortadíszítési technikát. Nincs túldíszítve, nem giccses, hanem igazi, szép, ízléses torták születnek így.

Forrás: emilyburton.com

Forrás: emilyburton.com

Forrás: theknot.com

Forrás: theknot.com

Forrás: weddingchick.com

Forrás: weddingchick.com

Forrás: townandcountry.com

Forrás: townandcountry.com

Forrás: tieringup.com

Forrás: tieringup.com

Forrás: theknot.com

Forrás: theknot.com

Forrás: weddingchick.com

Forrás: weddingchick.com

Forrás: modwedding.com

Forrás: modwedding.com

A cikk forrása: http://ideafashion.hu/uj-eskuvoi-orulet-a-meztelen-torta/

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Formatorták az autók szerelmeseinek

A Te pasid, vőlegényed esetleg férjed is odavan az autókért? Legyen szó szögletes, kerek vagy éppenséggel furcsa formákról, színekről neki mindegy csak 4 keréken guruljon, talán száguldjon?

Bizony az igazi fanatikus rajongókat rendkívül nehéz meglepni…

Ha Neked is gondot okoz, hogy a számtalan kulcstartó után valami eredetibb ajándékkal állj elő, gondolkodj egy igazán személyre szabott ajándékban, a formatortában!

Autós formatorta

Legyen szó old’s mobilról, forma 1-es autóról vagy bármilyen modern csodáról, kreativitásunknak csak a Te elképzeléseidet szabhatnak határt. Keress minket még ma, tervezzük meg együtt életed Párjának a formatortáját, majd söpörd be az elismerő szavakat és választottad háláját! 🙂

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


A babavárástól, a keresztelőn át, egészen a diplomáig

Legutóbbi formatortás rendeléseink alkalmával világossá vált számunkra, hogy kínálatunkban már minden olyan darab felfedezhető, ami a gyermek várással és a születés utáni időszakkal kapcsolatos.

Számtalan esetben rendeltetek ugyanis tőlünk babaváró formatortákat vagy éppen a keresztelőre szánt darabokat. Azonban nem érdemes elfelejteni azt sem, hogy formatortáinkkal a gyermek életének bármely későbbi szakaszában örömet tudtok szerezni, legyen szó születésnapról, névnapról, ballagásról vagy esetleg a diplomaosztóról.

Formatorta válogatás

A formatorta minden élethelyzetben egy nagyszerű, személyre szabott ajándék, amivel kifejezhetjük egy számunkra fontos embernek, hogy igazán ismerjük és törődünk vele. Mindaz mellett, hogy egy egyedi ajándékról beszélünk, még túlságosan nagy fejtörést sem okoz a kivitelezése, hiszen egy profi csapattal akár már másnap a kezedben tarthatod szuperkülönleges meglepetésedet!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Torta-történelem

   Talán nincs is olyan nő, aki ne álmodott volna már kislányként a „nagy napról”. Az esküvőt a tökéletesség varázsa kell, hogy körbelengje: pazar menyasszonyi ruha, lélegzetelállító helyszín, csodás virágdíszek, s persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül az esküvői tortát sem. Napjainkban az igényeknek, s a lehetőségeknek szinte csak a képzelet szabhat határt. A lagzira való készülődés nélkülözhetetlen velejárója a tökéletes torta megálmodása és kiválasztása. A torta-őrület azonban nem csak az utóbbi években tombol. torta3.jpg

Nagy Sándort a legtöbben, mint hatalmas hadvezért, vagy mint Arisztotelész tanítványát ismerik, s kevesen tudják róla, hogy az ő nevéhez köthető az esküvői torta hagyományának megteremtése. Esküvöjén tízezer makedón katona lépett frigyre tízezer perzsa nővel, s a nagy ünnepre való tekintettel az asztalokat is megkoronázták valami újdonsággal. Persze nem a ma ismert, emeletes, habos csodákra kell gondolni. A torta szerepét az a lapos, búzából, rozsból, vagy árpából készült kenyér töltötte be, mely a katonák hagyományos eledele volt, s melyet az alkalomra „desszertté” alakítottak át: dióval, mézzel, szárított gyümölccsel ízesítették, ánizsból és kecsketúróból kevert krémmel töltötték és mézzel bevont virágokkal díszítették.

Rómában később egy darab, hasonló kenyeret törtek szét a menyasszony feje felett, hogy ezzel biztosítsák a termékenységét.

A középkori esküvői lakomákon már hagyományosnak számított a torta, s innen ered a sütemény emeletes felépítésének hagyománya is, ugyanis a vendégek gyakran vittek ajándékba kisebb tortákat, melyeket egymás fölé helyezve tálaltak fel. Ha a pár úgy tudta megcsókolni egymást a torták felett, hogy a sütemények nem dőltek le, biztosítottnak látták a szerencsét és a jólétet. A cukor megjelenésével és elterjedésével, idővel hagyományossá váltak a cukormázzal bevont desszertek is.

torta1.jpg     A ’30-as évekig az esküvői torta felvágása a menyasszony első „asszonyi feladata” volt, azonban a cukrászművészet fejlődésével a sütemények egyre termetesebbé, s cifrábbakká váltak, így a piruló ara már nem tudott egyedül megbírkózni a feladattal. Innen ered a hagyomány, mely szerint a tortát, a boldog pár kéz a kézben, közösen vágja fel.Napjainkban nem létezhet kézfogó, ünnepi torta nélkül. Az ízek, színek, formák, díszítések sokfélesége szinte lehetetlen választás elé állítják a házasulandókat. Mindig vannak azonban olyanok, akik nem elégednek meg az átlagossal. Ha utánanézünk, meglepő tortarekordokról olvashatunk, szerte a nagyvilágban.

Donald Trump amerikai milliárdos és 28 ével fiatalabb neje, a szlovén modell: Melania Knauss esküvőjén egy ötemeletes, 90 kilogrammos Grand Marnier tortát szolgáltak fel, nehogy valamelyik dúsgazdag vendég éhen maradjon.

A világ eddig mért legmagasabb menyasszonyi tortáját egy angliai esküvő-kiállításon prezentálták. A hét emeletes, öt méter magas édesség 59.000 vendég számára készült, s az utolsó morzsáig elfogyott.

A több férjet elfogyasztott Liza Minellinek szerencsére nincsenek anyagi gondjai, így ki tudta fizetni 2008-as, szám szerint negyedik esküvője költségeit is. A meghökkentő tételek között szinte ki sem tűnik az a 40.000 dollár, melyet a tortára költött, s amely máig az egyik legdrágább esküvői desszertnek számít, még a sztárvilágban is.

Ha az előbb említetteket talán nem is tudjuk megfizetni, azért nem kell aggódni: bizonyosan találunk olyan cukrászdát, ahol rátalálunk az igazira, a tortára, mely nélkül elképzelhetetlen lenne a nagy nap. S ne feledjük: sose spóroljunk az idővel és energiával a tökéletes desszert kiválasztásánál, mert ez a nap (jobb esetben) csak egyszer jön el az életben. Élvezzük hát ki minden percét!

 

Szerző: Nagy Gabi

FORRÁS: http://www.eskuvottervezunk.hu/cikk/torta-tortenelem20101222


Már csak pár nap és megtudjuk ki lesz a Bajnok!

2015. június 6-án játsszák a mindent eldöntő focimeccset, vagyis a Bajnokok Ligája döntőjét!

Pár nap múlva tehát összecsap az olasz gárda, vagyis a Juventus és a katalánok, vagyis az FC Barcelona. Mivel nem azonos ország csapatáról beszélünk, ezért talán könnyebb kiválasztani a szívünkhöz közelebb állót. Néhányan olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy a Bajnokok Ligája döntő előtt, alatt vagy után lesz a születésnapjuk, ezért, ha még a csapatokkal is szimpatizál az illető, érdemes lenne egy alkalomhoz illő, egyedi ajándékkal előrukkolni. Nekünk van egy ötletünk vagy inkább kettő, esetleg három… Na jó, talán több is, de azok már talán nem kapcsolódnak annyira szorosan a fent említett eseményhez. Segítünk, nem marcipán figurákra gondolunk, hanem egy sokkal nagyszabásúbb finomságra, személyre szabott (minél több szeletes) formatortákra. Nézd csak meg magad!

FC Barcelona formatortaReal Madrid formatorta

 

 

 

 

 

 

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Barca nem a Reallal fog összecsapni (a képek erre engednek következtetni), azonban abban a szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy Juventusos formatortát ezidáig még senki sem kért tőlünk. Hahó szurkolók! Hol vagytok! Biztos előkerültök egyszer és akkor elárasztotok minket jobbnál jobb ötleteitekkel a formatortákra vonatkozóan. Legyen szó bármilyen egyedi formatortáról ne félj keresni minket, hiszen nem hagyhatjuk, hogy továbbra is fölényben legyenek a spanyolok a formatorta palettán!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Felfalnád vagy inkább vitrinben őriznéd?

Ne is tagadjuk, általában emiatt a kettősség miatt vesznek össze leggyakrabban a leendő házaspárok az esküvői torta kiválasztása közben. A hölgyek többsége előnyben részesíti az ízzel szemben a kinézetet, a férfiak pedig pont fordítva. De miért ne lehetne egyszerre szép is és ízletes is? És miért ne lehetne gyorsan túlesni a dolgon, hogy maradjon idő a többi részlet megkomponálására?

Bizony gyakran felmerülnek ezek a kérdések és valamiért sosincs egyetértés ez ügyben, hiszen a menyasszony mindig azt szeretné, hogy az esküvői torta passzoljon magához a nagy nap témájához és színvilágához és ennek érdekében képes végigjárni megannyi cukrászdát és mindenhol meghallgatni az ötleteket, majd kiválasztani azt, amelyik a legközelebb áll az elképzeléseihez. Ezzel persze elmegy rengeteg idő és az íz végül másodlagos marad… Legalábbis a tapasztalat ezt mutatja. Persze csak akkor, ha nem lép közbe egy határozott vőlegény!

Az esküvői tortát kínáló cukrászdák többségében ugyanis van lehetőség az ízvariánsok letesztelésére, ahogy persze az Art Cukrászdában is. A rengeteg esküvői torta “műhely” közül azonban miért érdemes minket választanod? Merül fel benned (hozzátesszük) jogosan a kérdés. A válasz pedig: azért, mert nálunk extra gyors a tervezés, a kivitelezés és hamar egyetértésre juthatsz pároddal az esküvői torta ízeinek tekintetében is! De mégis mi kell ahhoz, hogy expressz sebességgel kézhez kapd csodás tortádat?

1. Telefonhívás vagy e-mail;

2. a saját ötleteid, az esküvőtökről adott leírásod;

3. időpontfoglalás;

4. kóstolás, rajzolgatás, tervezés;

5. megrendelés.

Ha nem választasz túl bonyolult, túl magas, túl extrém esküvői tortát, pár nap és jöhettek is érte hozzánk vagy akár kiszállítjuk a Nagy Nap helyszínére is! Így biztosan nem lehet probléma a minőséggel.

Amennyiben Te is szeretnéd, hogy minden flottul menjen, gyorsan és finomat készíttetnél, ami még az esküvői témájához is illik, akkor ne habozz, engedd, hogy bizonyítsuk, létezik olyan, hogy szép és ízletes esküvői torta!

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Házasodunk!

A házasságkötés életetek egyik legfontosabb pillanata, hiszen örök hűséget fogadtok szerelmeteknek.

A Nagy Napot lázas készülődés előzi meg, hiszen minden apró részletnek tökéletesnek kell lennie, hogy maradandó, pozitív élményben lehessen részetek. Ezekben a napokban Cukrászdánkban is nagy a sürgés-forgás, hogy tökéletes esküvői tortával rukkolhassunk elő, amit szívesen vágtok fel és osztjátok szét a násznép között.

Ügyelnünk kell arra, hogy az esküvői torta körül minden a kéréseknek megfelelően történjen. Nagyon fontos az esküvői torta magassága, a szeletek száma, az ízesítés összetettsége, a díszítés és az, hogy kicsit belecsempésszük a szerelmes pár személyiségét is a süteménybe. Ehhez fontos, hogy az elkészítés előtt találkozzunk személyesen, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket és, hogy egy kis ízelítőt kaphassunk az életetekből, Ti pedig a tortáinkból. 🙂  Ezek után biztosan egyszerűbb lesz az ötletelés, majd a döntés is.

Esküvői torta

Erre a folyamatra a legjobb példa a fenti képen látható esküvői torta, ami tökéletesen beleillett az ifjú pár esküvői témájába, ami természetesen a mesék, a fantasy világa volt. Nem szokványos, de mégis tükrözi a megrendelő személyiségét. Biztosan emlékezetes maradt a Vendégeknek is.

 

Ha Te is különleges és Hozzátok illő esküvői tortát készíttetnél…

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Megvan az FC Barcelona ellenfele!

3 nappal ezelőtt este lejátszották a Bajnokok ligája finálé előtti utolsó mérkőzést, melynek továbbjutója nagy meglepetésre a Juventus csapata lett, nem pedig a Real Madrid.

Sok vígasza egy igazi szurkolónak a vereség után nem igazán lehet, azonban enyhíthető a fájdalom egy finom és személyre szabott formatortával. Egy ilyen névre szóló meglepetéssel azonnal segíthetsz a helyzeten és még bíztathatod is a megnyugtatni kívánt személyt, hogy egy legközelebbi alkalommal biztosan sikerül az, ami pár nappal ezelőtt sajnos nem jött össze.

Real Madrid formatorta

2015.06.06-án kiderül, hogy a Barcelona vagy a Juventus lesz a bajnok. Készülj már előre az eseményre és számíts arra, hogy ha eddig nem, talán majd ezután lesz szükség egy vígasztaló formatortára!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Utazás, táska… Formatorta!

Hamarosan mindenki beleveti magát a nyári zsongásba és kezdetét veszi az utazó időszak is, amihez formatorta kínálatunkkal is igyekszünk alkalmazkodni.

Sokszor találkozunk a kívánságok között különböző táskákkal vagy külfödi nagyvárosok szimbólumaival is, melyeknek a kivitelezése legalább annyira bonyolult, mint például az Eiffel-toronyé:

Eiffel-torony formatorta

Az Eiffel-torony azonban nem a legbonyolult formatortánk volt, hiszen ezen is túltett a táskás formatorták között felfedezhető világmárka, mint például a Louis Vuitton.

Louis Vuitton formatorta

Az utazás témaköre viszont elég tág, ezért még mindig várjuk az újabbnál-újabb formatorta ötleteket a Cukrászdában. Legyen akámilyen vad vagy lehetetlen elképzelés, ne rejtsd véka alá gondolataidat, oszd meg velünk és találjuk ki együtt, hogy miképpen tudnánk megvalósítani, formatortába önteni!

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Bajnokok ligája láz!

Egy nappal ezelőtt játszották a Bajnokok ligája egyik visszavágóját, vagyis a Bayern München – FC Barcelona meccset.

A Barcelona bár kikapott 3-2-re Németországban, mégis továbbjutott a döntőbe, ahol még kérdéses, hogy ki lesz a végső ellenfele. Ha esetleg nagy szurkoló a párod vagy egy ismerősöd, barátod lepd meg egy személyre szabott, igazi BL-es formatortával!

FC Barcelona formatorta

Ha esetleg a Barcelona mégsem tartozik a kedvencek közé, gondolj már most a ma esti mérkőzésre! Részletekkel és képekkel hamarosan jelentkezünk…

Formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Köszönjük, hogy idén is nálunk fagyiztatok féláron!

A május 8-i Fagylalt Ünnepe ismét hatalmas sikert aratott a fagylaltozni vágyók körében, hiszen féláron juthattak hozzá kedvenc ízeikhez még nálunk is!

A nagy érdeklődésre és a várható forró nyárra való tekintettel már törjük a fejünket egy újabb hűsítő akción, aminek a részleteit egyelőre még nem osszuk meg Veletek. 🙂 Azonban nincs okotok az aggodalomra, hiszen mindent meg fogtok tudni időben!

Kövessétek web- és facebook oldalunkat, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről!

Köszönjük, hogy idén is minket választottatok és ne feledjétek… Jövőre ugyanekkor, ugyanitt! 🙂


Csodás torták esküvőre

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő esküvői tortát? Hogy ez miért is olyan fontos? Milyen fajták léteznek? Mit szimbolizál a torta, és honnan is ered egyáltalán?

Ezekre a kérdésekre adunk most választ. Ha a cikk elolvasása után még mindig maradnának kérdőjelek, érdemes figyelni újonnan indított cikksorozatunkat.

A torta története egy csodálatos és igen hosszú múltra tekint vissza, amikor is Nagy Sándor hadvezér több tízezres serege, Perzsa nőkkel kelt egybe. Eme jeles ünnep tiszteletére töménytelen mennyiségű kenyeret díszítettek és ízesítettek olyan csemegékkel, mint a dió, mandula, ánizs, és nem utolsósorban a mézbe mártott rózsa, amely egyben a torta dísze is lett. Így alakult ki az esküvői torták alapja, amely azóta már, mondhatni,  jócskán – művészetté fejlődött.

Rengetegféle/fajta torta létezik a klasszikustól a rusztikusig, az óriásitól az egészen apró cupcake-ig, de ami biztosan közös bennük, az a szimbolika.

A torta a pár közös jövőjét jelképezi, amelybe együtt vágnak bele. Ha az „igen” szócska már elhangzott, onnantól kezdve ez lesz a következő legfontosabb dolog az esküvőn, amikor minden szempár rájuk, illetve a tortára szegeződik. Éppen ezért nem mindegy, hogyan is választunk.

Nagyon fontos az, hogy milyen a személyiségünk. Mindkettőnké! Illetve, hogy a közös életet hogyan képzeljük el, és ezt hogyan szeretnénk megmutatni, szimbolizálni a tortával. (Egyszerű, letisztult, túlburjánzó, bohém.) Milyen stílust képviselünk, illetve, hogy milyen az ünnepi dekoráció. Igen, van, hogy a dekorációhoz igazítjuk a tortát, de olyan is van, hogy a tortához a dekorációt. A legáltalánosabb azonban, ha a tortát az esküvői csokorhoz választjuk, színeiben és formavilágában. Így semmiképp sem lőhetünk mellé, hiszen a két legemlékezetesebb tárgy harmóniába kerül egymással. Ez által kapunk egy vezérfonalat, amelyet az egész esküvőn végigvihetünk, egységesen, harmonikusan.  Így valósíthatjuk meg elképzeléseinket, legyen az vintage, bohém, vicces vagy éppen egy romantikus stílusú esküvői álom képe.

Még több tortareceptet itt találsz >>

A képeket köszönjük a MIMI/EVENTS WITH LOVE-nak!

 

Cikk forrása: http://www.nosalty.hu/ajanlo/csodas-tortak-eskuvore

 

 


Esküvők hétvégéje

A május 1-jei hétvégén nem mindenki élvezhette a Munka Ünnepét, vagyis nem úgy, ahogy mások. Azokban a napokban ugyanis rengeteg esküvői tortát készítettünk a Cukrászdában.

A statisztikák szerint egyre többen tartják esküvőjüket különleges napokon, amivel nincs is semmi probléma, hiszen csak a kreativitás szabhat határt az érdekesebbnél-érdekesebb ötleteknek.

Egyik legelső különleges esküvői tortánk egy mesés téma köré “épült” és természetesen egyedi kérésre készítettük.

Esküvői torta

Sokan nem kapcsolnák össze az esküvőt és az esküvői tortát a sárkányokkal és az elvarázsolt kastélyokkal, de pont ezért fantasztikus, – szó szerint -, hogy nem vagyunk egyformák.

A fenti megállapításból kiindulva bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot akármilyen furcsának tűnő esküvői tortát is szeretnétek, hiszen nem riadunk meg a kihívásoktól és szívesen segítünk az ötletelésben is!

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Fagylalt Nap 2015!

Ízlelőbimbókat felkészíteni, közeledik a május 8-a! 🙂

Hamarosan ismét részesei lehettek a magyar kézműves fagylalt napjának! És ez mégis miért jó? A részt vevő fagylaltozókban, – így nálunk is -, féláron szerezhetitek be kedvenc ízeiteket!

Fagylalt Nap 2015

Legyen szó hagyományos vagy éppen merészebb ízekről, mindenki megtalálja a számára legjobb választást! Fagyizz velünk 2015-ben is! 

 

Címünk: 

1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor 

1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Csipkében és dekoltázsban bővelkedik a 2015-ös esküvői trend

Ma már nem feltétlen marad vágyálom dizájner esküvői ruhában férjhez menni: először a Zac Posen, később pedig a H&M is bevezette megfizethető esküvői ruhakollekcióját, ami lehetővé teszi a divatőrült menyasszonyoknak, hogy a celebekhez hasonlóan tervezői kreációkban vonulhassanak az oltárhoz.

A következő szezon esküvői trendjeit még mindig az olyan nagy divatházak híres tervezői határozzák meg, mint Vera Wang, Oscar de la Renta, Monique Lhuilier, Carolina Herrera, és a Temperly London, éppen ezért megnéztük, mire számíthatunk tőlük a 2015-ös szezonban. A hajtás után óriásgalériában böngészheti át a szerintünk legszebb darabokat.

Oscar de la Renta klasszikus menyasszonya

A 2015-ös esküvői ruhatrend főként azoknak kedvez, akik a klasszikus, időtlen eleganciát és a kifinomult megjelenést részesítik előnyben. Jövőre – a 2015-ös szezonban – szinte mindegyik divatházra jellemző lesz a túlzott csipke- és selyemhasználat, a tervezők habos-babos tüllök helyett A-vonalú ruhákban gondolkodtak, amit az extravagáns szabásvonalak helyett kiegészítőkkel tettek feltűnővé.

Oscar de la Renta megmaradt az őt jellemző, visszafogottan sikkes, időtlen megoldásoknál: a csipkéből készített mídereket hangsúlyos szoknyával párosította, anyaghasználatban a selyem, színekben leginkább a törtfehér jellemzi. De la Rentáé volt az egyetlen bemutató, ahol az egyszerű csokrokkal tényleg esküvői hangulatot keltettek a kifutón. Kiegészítőként leginkább fejpántokat használt a tervező, aki ezúton is bizonyította, hogy a kevesebb néha több és az általa elképzelt menyasszony akár évtizedek távlatából is ugyanolyan gyönyörű lesz az esküvői képeken, mint 2015-ben.

A Marchesa a természetes szépségre esküszik

A Marchesánál hófehérben gondolkodtak a vezetőtervezők, De la Renta kollekciójához hasonlóan itt sem estek túlzásba a díszítéssel. A visszafogott ruhákat hajviselet- és kiegészítők terén is az egyszerűség jellemezte: laza kontyokkal és pirostalpú, hófehér Christian Louboutin cipőkkel tették még különlegesebbé őket. A Marchesa tökéletes példa arra, hogy a kifinomult, természetes menyasszonyok sokkal szebbek mint azok, akik minden vackot magukra aggatnak az esküvő alkalmából.

Monique Lhuilier jól kigondolt díszítése

Ahogy azt a New York-i divathéten is bizonyította, Monique Lhuilier maradt az aprólékosan díszített, minden részletében jól átgondolt kreációknál, és a 2015-ös szezonra is olyan esküvői ruhákat képzelt el a leendő aráknak, amikre nagy valószínűséggel egyikük sem mondana nemet. Bár a tervező kollekciójában helyet kapnak a klasszikus – kissé már talán túlságosan is elcsépelt –, pánt nélküli, szív dekoltázsú, hangsúlyos tüllszoknyás darabok, Lhuilier mégis képes volt saját elképzeléseinek megfelelően átalakítani őket.

Az aprólékos csipke- és gyöngydíszítésen kívül Lhuillier trükkös félvállú felsőrészekkel és tollas alsóval tette különlegessé a jövő menyasszonyának megjelenését, amit a visszafogott kiegészítőhasználattal sem szúrt el a kifutón. Lhuilier menyasszonyának a ruha már csak ráadás: a tervező alapvetően a ruha viselőjére fekteti a hangsúlyt, elképzeléseiből nyugodtan inspirálódjon ön is a nagy napra!

Vera Wang és a grunge-os kollekció

Vera Wangot sem lehet kihagyni a felsorolásból: a népszerű tervező leginkább a fiatalabb korosztályra gondolt a kollekció tervezésekor, erről tanúskodnak legalábbis a letisztult, mégis különleges, grunge-os esküvői ruhák, amiket a 2015-ös szezonra képzelt el. A kissé elavult gyöngy- és kristálydíszítést hanyagolva Wang inkább a felső és alsó rész kontrasztjával játszadozott: a spagettipántos, mélyen dekoltált toprészhez hangsúlyos tülluszályt, a visszafogott szoknyarészhez merészen kivágott felsőrészt választott.

A népszerű esküvőiruha-tervező kollekcióját a csábítás és az érzékiség inspirálta, ezért nem is annyira meglepő, hogy kombinéruhában, illetve hosszú ujjú, földig érő csipkeruhákban is férjhez adná a lányokat. Kiegészítőként hófehér szőrmeboát használ, egy kis sikket és eleganciát csempészve kollekcióba.

Carolina Herrera konzervatív

A venezuleai-amerikai tervező esküvői ruhakollekciójában is hozta a rá jellemző konzervatív, ugyanakkor nagyon elegáns menyasszonyi ruhaterveket, amit nem csak a fiatal arákon tudnánk képzelni. A hófehér, általában uszály nélküli ruhákat a változatos anyaghasználat és a körítés – mint például a kiegészítők visszafogott használata és az egyszerű fehér csokor – jellemzik. A tervező idén az övhasználattal is játszadozott: ezüstláncokkal vagy a ruha anyagával megegyező anyaggal emelte ki a derekat, így is slankítva és picit megnyújtva a menyasszonyok alkatát.

Egy-két tervezéséhez fátylat is mellékelt, de többnyire egyszerű kontyokban vagy hangsúlyos fülbevalókban, illetve az elmaradhatatlan esküvői csokorban gondolkodik, amit egy-két tervező szintén megfogadhatna következő kollekciójában. Ha visszafogott, de nagyon elegáns esküvőre vágyik, akkor Herrera ötleteiből merítsen!

A Temperley London a tradíciókkal újít

A Temperley London 2015-ös kollekciója egyszerre innovatív és tradicionális: akad benne a hetvenes évek inspirálta kaftán és egészen rövid fazon is, melyeket virágos fejdísszel és ahhoz színben harmonizáló csokorral dobtak fel a tervezők. A divatház könyékig érő, hosszított csipkeujjas ruhája bizonyította, hogy a fiatal menyasszonyok is nyugodtan választhatják a pántnélküli vagy habos-babos tüllök helyett a kifinomult verziót, de egy hangsúlyos övvel vagy cipővel könnyen modernné is tehetik.

Fotó: Courtesy Photo
Cikk forrása: http://divany.hu/
De nem csak a ruhában, hanem bizony az esküvői tortában is érdemes követnünk a legújabb trendeket. A csipke minta már cukrászdánk repertoárjában is megtalálható, hiszen egy nagyon népszerű “formáról” beszélünk. Ez talán kortalanságának is köszönhető.
Csipkés, rózsás esküvői torta

Csipkés, rózsás esküvői torta

Ha az esküvői torta szempontjából is követni szeretnéd a divatot, keress minket még ma és beszéljük meg a részleteket!

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Mesefigurás formatorták

A mesefigurák néha még a felnőttek körében is nagy sikert aratnak főleg, ha jópofák vagy éppen nagyon szerethetőek. Azonban nem csak a filmvásznon deríthetnek minket jobb kedvre, hanem bizony egyedi formatortaként is!

Itt van például Dumbo a kiselefánt, aki egy kicsit suta, de rendkívül kedvelhető karakter. Íme formatortába öntve:

Dumbo formatorta

Dumbo formatorta

Azonban nem csak a régi, nagy klasszikusokat örökítettük már meg formatortaként, hanem a jelen kor népszerű figuráit is. Ilyen például többek között a Family Guy című amerikai sorozat egyik meghatározó karaktere Stewie:

Stewie formatorta

Stewie formatorta

Ha van ötleted, hogy melyik figura lenne még érdemes arra, hogy egyedi formatortaként “végezze”, keress minket alábbi elérhetőségeink egyikén!

 

Mesefigurás formatorta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Esküvői babonák, szokások

Rizsszórás, avagy legyen Ön is milliomos!

Mint minden ősi dolog, így az esküvő is tele van olyan szokással, szertartással, babonával, amelyek nélkül talán még ma sincs esküvő, jóllehet az ifjú pár, de talán nagyanyáik sem tudják az eredetüket. Hiába fejlett korunk, hiába a modern világ, ma is vannak ilyen mozdulatok, tevékenységek az esküvői szertartás körül, melyek nemzetenként, országrészenként, vagy akár településenként is eltérőek, speciálisak lehetnek. Nézzünk ezekből néhányat!

Lánykérés – Romantikus hangulatot sugall ma a lánykérés, pedig régen lehet, hogy nem kevés izgalmat okozott a jövendőbeli vőlegény számára. Szokás volt, és talán van, ahol ma is tartják, hogy a vőlegény a lány édesapjától kéri meg a kedvese kezét. Ebből származik az a szertartás, hogy az esküvő előtt a vőlegény a vőféllyel együtt megy a lányos házhoz, hogy kikérjék a menyasszonyt.

Legény, búcsú! – régen a legénybúcsú a gonosz szellemek elűzésére szolgált, ilyenkor a vőlegény barátai nagy zajt csaptak, ma a vőlegény elbúcsúzik a legényélettől egy buli keretében, mely során a jóbarátok igyekeznek különféle ötletekkel megviccelni a házasodni készülőt.

Az idők jelei – Egyértelmű jó előjele az eljövendő boldog életnek, ha jó az idő az esküvő napján, ha süt a nap. De ebben az esetben ennek az ellenkezője is igaz más babona szerint: ugyancsak jó jelnek számít, ha esik az eső az esküvő alkalmával, mivel a sok-sok esőcsepp gazdagságot jövendöl.

Szivárvány – Ha a vőlegény szivárványt lát, szintén szerencsés jövőt, könnyű életet, jelez. Bár nem olvasható sehol, de ez talán ószövetségi eredetű gondolat. Az özönvíz elmúltával Isten megígérte Noénak, hogy soha többet nem fogja özönvízzel elpusztítani a föld élőlényeit. Szövetségük jelképeként szivárvány jelenik meg a felhőkben. Szövetség Isten és az ember között, mint szövetség a férfi és a nő között.

Kosarat kap a vőlegény? Nagy szerepet játszott egyes magyar vidékeken a kosár, amikor valaki leánykérőbe ment. Ha elhangzott az ünnepélyes leánykérés, és a lány válasza kedvező volt, ajándékkal teli kosarat akasztott a vőlegény nyakába. Ha viszont elküldték, üres kosarat dobtak utána, vagyis kosarat kapott. Mára a visszautasítást jelentő “kosarat kap” kifejezés megmaradt.

Fekete macska – A babonák kedvelt szereplője a fekete macska, így az esküvői babonákból sem maradhat ki. Ha a vőlegény fekete macskát simogat esküvője napján, megalapozza ezzel boldog életét.

Farönk az úton – Az esküvőre menet farönkkel zárják el az utat, amit az ifjú párnak kell eltávolítania, elfűrészelni, ami azt szimbolizálja hogy nincs olyan akadály boldogságuk útjában, amellyel ne birkózna meg a házaspár a jövendő életében sem.

Rossz előjel – Nyitott sírt, szerzetest vagy apácát látni nem jó jel esküvő előtt, de az sem éppen kedvező, ha a pár valamelyikének születésnapján tartják a lagzit, vagy ha a násznagy gyermeket vár.

Én taposok a lábadra! – Szokás volt, hogy a templomban a pár próbál egymás lábára taposni, azzal a céllal, hogy amelyiknek ez előbb sikerül, ő fog uralkodni a házasságban, ő vezeti majd a másikat.

Fehér az igazi – A hagyomány és ókori szokás szerint a fehér az igazi menyasszonyi ruha színe, amely a tisztaságot jelenti. Régen jelezte azt is, hogy a menyasszony szűzen megy férjhez, aki más színű ruhában állt az oltár elé, azt jelentette, hogy tisztasága már sérült. Mára többféle színű ruhában is oltár elé állnak a hölgyek, és senki nem lát a szívébe, mennyire tiszta az.

Gyöngy és könnycsepp – A hófehér gyöngysor viselete azt biztosította, hogy a menyasszony boldog lesz, és egyetlen könnycseppet sem ejt majd a házasságában. Más babona éppen az ellenkezőjét mondja: nem szabad gyöngyöket viselni, mert könnyeket jelentenek, boldogtalan házasságot. De ha az esküvőn sír valaki, az szerencsét hoz.

Fátyolos tisztaság – A mennyasszony fátyla szintén a tisztaság jele és egyúttal megvéd bármiféle átoktól, germán szokás szerint a gonosz démontól. Egészen éjfélig nem szabad levenni, mert ez rosszat jelenthet, és csak az esküvő napján lehet hordani. Csak a menyasszony hordhatja, ha felpróbálja egy koszorúslány, az azt jelenti, hogy elcsábítja majd a férjet. Ha pedig a fátyol előtte egy boldog menyasszonyé volt, ez még nagyobb szerencsét hoz. Végül a fátyol lekerül a menyasszony fejéről: az örömanya leveszi a lánya fejéről, és egy lányok alkotta körbe viszi, ahol a lánya annak a fejére teszi a fátylat, aki szerinte a leghamarabb fog férjhez menni.

Csukd be a szemed! – Máig óvakodnak attól a menyasszonyok, hogy a vőlegény meglássa őket az esküvő előtt felpompázott menyasszonyként, mert ez szerencsétlenséget hoz.

Lusták előnyben! – Szerencsétlenséget jelent az is, ha a menyasszony maga is munkálkodik a ruhája elkészítésébe.

Új, régi, kék, kölcsön – Az esküvő lényeges része angolszász hagyomány szerint, hogy a menyasszonyon legyen valami új, most vásárolt, az új életet jelentve, valami régi, örökség, a család múltját, a korábbi életszakaszt mutatva és valami kék, a hűség színe, akár az alsóneműn vagy egy szerencsepénz a cipőben, a barátságot és családi segítségadást jelezve pedig legyen valami kölcsön kapott dolog is a viseletben, amelyet azonban illik vissza is adni.

Maradj a cipőmön! – Török szokás szerint a menyasszony ráírja esküvői cipője talpára barátnői nevét, és az a hajadon köt legközelebb házasságot, akinek a lakodalom után a neve olvasható marad a cipőn. Az esküvői cipő ne legyen szandál, vagy elől nyitott cipő, mivel a szerencse kicsúszik a lábujjak között, de átcserélni sem szabad, mivel az a férj cseréjét is jelenti. A cipőbe szokás szerencsepénzt is rejteni, de már az esküvő előtt jó ha a cipőre filléreket gyűjt a menyasszony, biztosítva ezzel a házasság sikerességét.

Gyűrű – A kör a végtelent jelenti, az örökké tartót, a véget nem érő összetartozás jelképe sok-sok száz éve. Vigyázzunk rá, a legfontosabb kelléke az esküvőnek, és nem hoz szerencsét, ha otthon marad, elveszik, vagy elejtik a szertartás közben.

Koszorúslány a védelmező – A koszorúslányok hasonló ruhában vannak, mint a menyasszony, feladatuk, hogy megvédjék a mennyasszonyt. A ruha szerepe, hogy az esküvőn megjelenő gonoszt, a boszorkányt megtévesszék. A koszorúslányok, más babona szerint azért vannak jelen, hogy mielőbb elkeljenek, és azért egyforma a ruhájuk, hogy egyenlő eséllyel induljanak. De ha már háromszor volt valaki koszorúslány, jobb, ha többet nem vállalkozik rá, mert a babona szerint nem fog férjhez menni.

Csend! – Nem jelent jót, ha a mennyasszony, vagy a vőlegény hangoskodik az esküvőn.

Rózsaszirom, virágszirmok – Az ifjú párra szórt virág-, legtöbbször rózsaszirom bölcsőt jelez, a gyermekáldást, termékenységet segíti elő. Az oltár előtt elszórt rózsaszirmok nem csak gyönyörűek, hanem segítenek elegyengetni a házasság rögös útját is és a termékenységet biztosítják.

Ki kapja el? – A boldogságot szimbolizálja a mennyasszonyi csokor, mely virágaiból visel kitűzőt a vőlegény. A hagyomány szerint rozmaringnak, a hűség virágának is kell lennie a csokorban. A szertartás végén a mennyasszony hátat fordít a násznépnek és hátradobja a csokrát, amelyik eladósorban lévő lány elkapja, az lesz a legközelebbi menyasszony. De ha az ifjú pár valamelyik szülője már meghalt, akkor a csokor annak sírjára kerül. A férfiak is meg tudhatják, ki lesz a következő házasulandó: a harisnyakötőt a menyasszonyról a vőlegény leveszi, majd eldobja, és az egyedülálló férfiaknak kell elkapniuk.

 Rizsszórás – Ázsiából eredő szokás, hogy a nászmenetre rizst szórnak, amely a  pénzszaporulatot jelenti, illetve szimbolizálja a termékenységet is, rengeteg apró szemével.

 Szülessen fiú! – Azért, hogy a párnak fiúgyermeke legyen, egy kisfiút ültetnek a menyasszony  ölébe a lakodalom során, kínai hagyomány szerint pedig a nászágyon forgatják meg.

 Nézzük az ajándékokat! – A nászajándékok kibontásának sorrendje meghatározó lehet,  persze, csak, ha hisz benne a pár. Az elsőnek kibontott ajándékot az esküvő után először  használják, akitől ered a második ajándék, annak születik leghamarabb gyermeke.

 Pohártörés – Zsidó hagyomány, amely szerint még a legboldogabb pillanatokban is meg kell  emlékezni a zsidóság rossz helyzetéről. A vőlegény jobb lábával rálép a földre helyezett  üvegpohárra. Egy babona is társult hozzá: addig lesz boldog a házasság, míg a pohár darabjaiból  újra össze nem áll. Nem zsidó hagyomány szerint azonban a pohár eltörése éppen  szerencsétlenséget hoz.

 Kenyér és só – Az esküvő után az ifjú párt kenyérrel és sóval kínálják, hogy innentől együtt  osztoznak mindenen közös életükben, és jelzi azt is, hogy az életük során soha ne kelljen  éhezniük. De a babona arról is szól, hogy a közös lakásba mindig legyen só és kenyér, hogy soha ne kelljen nélkülözniük.

És a torta? – A görög eredet szerint Nagy Sándor Perzsiában rendezte azt az esküvőt, ahol tízezer makedón katona lépett frigyre tízezer perzsa nővel. A lakodalmi “torta” egy gabonából, mandulából, dióból és szárított gyümölcsből, mézes tészta alappal készült különleges kenyérféle volt, amelyet kettévágták, s egy ánizsból, kecsketúróból és mézből álló krémmel megtöltötték, tetejét pedig mézbe mártott rózsaszirmokkal díszítették. Rómában az esküvői torta termékenységi szimbólum volt, a menyasszony fején egy kisebb tortát törtek szét, hogy biztosított legyen a gyermekáldás. Az emeletes torta eredete a középkori Angliába nyúlik vissza, ahol az volt a szokás, hogy a vendégek tortát hoztak, s ezeket egymás tetejére tették, az ifjú párnak pedig efelett kellett az első hitvesi csókot váltania. A a fehér esküvői torta nemcsak a menyasszony tisztaságát jelképezte, hanem a családja gazdagságát is kifejezte.

Én táncolnék veled – A hagyományok szerint a menyasszonytánc biztosítja a fiatal pár jövőjének alapjait. Éjfélkor a vőfély egy nagy fazekat tart a kezében, fakanállal üti, és közben kiabálja: Eladó a menyasszony! Mindenki, aki felkéri a menyasszonyi vagy a piros menyecskeruhában lévő arát táncolni, a fazékba (más helyeken kalapba) pénzt dob, amelyet az esküvő végén megkap a fiatal pár. Miután elfogytak a vendégek, a férj következik, ő beledobja a pénztárcáját, megfogja a fazekat, ölbe kapja feleségét és kiszalad vele.

Segítség, elrabolnak! – A lakodalomban valamelyik vendég, jó barát igyekszik elrabolni a menyasszonyt egy kis időre, ilyenkor a vőlegénynek a feladat, hogy megtalálja. A menyasszony cipőjére is ez a sors vár, valaki a vendégek közül ellopja, a férj pedig csak úgy kaphatja vissza, ha abból pezsgőt iszik, vagy egyéb feladatot végez el.

Hadd törjön! – A pohár, cseréptörés szerint az edény darabjai szerencsét hoznak, germán szokás szerint. Az ifjú párra leselkedő rossz szellemeket cserép és porcelán tárgyak összetörésével üldözik el. A menyasszony és a vőlegény az összetört cserepeket közösen söpri össze. Az amerikai szokás is ehhez kapcsolódik, mely szerint az ifjú pár autójára sörös-, üdítős- és konzervdobozokat kötnek, amelyek menet közben az úton csörömpölve elriasztják az ártó, gonosz démonokat.

Hopp, az ölembe! – Véget ért az esküvő, és az ifjú pár belép a lakásba. A régi hiedelmek szerint az őket megzavarni készülő rossz szellemek a küszöb alatt bújnak meg, itt az új asszonynak nem szabad megbotlania, ezért a küszöbön a férfi átviszi az arát, ezzel becsapják a gonosz szellemeket, elhitetve vele, hogy csak egy személy lépett be a lakásba.

Lakás feldúlása – E hagyomány lényege, hogy a vendégek rendetlenséget teremtenek a lakásban, mely szimbolizálja, hogy a házasság sokszor hoz megpróbáltatásokat életükben, amelyeket együtt kell megoldaniuk.

 

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

A cikk forrásahttp://www.varpalotai.hu/eskuvoi-babonak-szokasok/


Itt a jó idő és a megújulás, de mi a helyzet az esküvővel!?

A tavasz (és lassan a nyár) beköszöntével sokunkban felmerül az esküvő gondolata is, de csak akkor szembesülünk igazán azzal, hogy mennyi mindenre kell figyelnünk, ha elkezdjük a szervezést. Csak néhány a fontosabb teendők közül a teljesség igénye nélkül:

 

1. időpontfoglalás;Esküvői meghívó

2. egyeztetés a pappal;

3. ruhakeresés, majd próba;

4. vendéglista – esküvői meghívó;

5. esküvői torta kóstolás, majd rendelés.

 

Minden fázis rengeteg időt igényel, de az esküvői torta körüli előkészületekben nagy segítségünkre lehet egy megbízható, mindenre kész cukrászda. Nagyon nehéz ilyet találni, hiszen elég összetett az esküvői torta körüli “probléma”.  Nem tudjuk biztosan hány emeletes legyen, milyen színekben pompázzon vagy, hogy mi lenne a legmegfelelőbb ízesítés.

 

 

Esküvői torta - Kála

Amit érdemes figyelembe vennünk a torta kiválasztásánál:

 

1. az esküvő helyszínének színvilágát;

2. az esküvő témáját;

3. a vendégsereg nagyságát;

4. (és természetesen) a saját ízlésünket, egyedi ötleteinket.

 

Az Art Cukrászdában akár kép alapján is el tudják készíteni a megálmodott esküvői tortát munkatársaink, ami nagy könnyebbséget jelent a rohamosan közeledő esküvőre való tekintettel.  Mindez mellett szívesen adunk ötleteket is az esküvői tortára vonatkozóan, hogy a lehető legjobban illeszkedjen az esküvőtök témájához.

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen íz lenne a legmegfelelőbb, látogass el hozzánk személyesen és kóstolj bele kínálatunkba!

 

Esküvői torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

 Kép forrásahttp://www.notonthehighstreet.com/twentyseven/product/organza-wedding-invitation


Húsvéti készülődés a Cukrászdában!

Mi már gőzerővel készülünk a Húsvétra, csupa alkalomhoz illő finomsággal!

Érdemes az Ünnepet kreatívan megközelíteni, hiszen egyedi süteményekkel vagy akár meglepetésekkel mindenki számára emlékezetessé varázsolhatjuk.

egyedi húsvéti sütemények

 

Te is el tudnád képzelni, hogy a locsolókat tojás helyett ilyen kézzel készített falatokkal ajándékozd meg?

Rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Húsvéti játékok gyerekeknek

Húsvétkor – többek között – az a jó, hogy már elég kellemes idő van ahhoz, hogy a szabadban töltsük a nap nagy részét.

Bár ilyenkor a kapott játékok miatt nem probléma a gyerekek energiáinak a “lekötése”, azért ajánlok néhány kifejezetten húsvéti, tojásos játékot, amibe a játékos kedvű felnőttek is beszállhatnak.

Ami szükséges a  játékokhoz: megfelelő mennyiségű színes (kemény)tojás

Tojásfutás

A kertben vagy a réten egy bottal célvonalat rajzolunk. A gyerekek meghatározott távolságban felsorakoznak egymás mellett. Kezükben kanalat, azon pedig egy-egy tojást tartanak. Kinyújtott karral, a lehető leggyorsabban kell a célhoz eljutniuk. Az nyer, aki elsőnek érkezik. Az utolsó a győztesnek adja húsvéti tojását. Aki leejti a tojást, kiesik a játékból.

1, 2, 3 – záptojás

Ez a játék ugyanúgy zajlik, mint a “Kint a farkas, bent a bárány!”, csak itt zsebkendő helyett tojást használunk.

Tojásdobálás (egészen kicsikkel is lehet játszani, biztosan élvezni fogják)

A tojásokat kedvünkre dobálhatjuk a réten mindaddig, míg össze nem törnek. Ekkor elfogyasztjuk a törötteket, és újakkal játszunk tovább.

Tojásgurítás

A gyerekek egymás mellé egy sorban állnak fel, mindegyikük kezében egy-egy tojás. Körülbelül kétméteres távolságra tőlük, a fűbe helyezünk egy tojást. A gyerekek sorra megpróbálják a földön levő tojáshoz a lehető legközelebb gurítani a húsvéti tojásukat. Aki eltalálja, vagy sikerül a legjobban megközelítenie, elnyeri a többi játékos elgurított tojását.

Tojásütközet

Két gyerek egy-egy tojást tart a kezében. Akár a hegyes, akár a tompa végével társának tojásához üti a sajátját. Az összetöröttet nyereményként kapja az a gyerek, akinek a tojása egészben marad.

Tojástapogatás

Egyik gyereknek kendőt kötünk a szemére. Négykézlábra kell ereszkednie, és kézzel ki kell tapogatnia a földön elhelyezett tojásokat, melyek közül annyit tarthat meg, amennyit öt perc alatt össze tud szedni. Mindenkire kerüljön sor.

Cikk forrása: okosanya.blog.hu

 

Rendelés, információ: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Répatorta recept

   Hozzávalók

– 75 dkg reszelt sárgarépa
– 15 dkg Rama margarin
– 4 tojás
– 25 dkg cukor
– 40 dkg liszt
– 1 citrom
– 1 csomag sütőpor
– 3 csomag vaníliás cukor
– 5 dkg durvára vágott dió
– 5 dkg mazsola

 

 

Elkészítés

A tojást a cukorral és a vanília cukrokkal keverd habosra. Add hozzá az olvasztott, de már nem meleg margarint, a citrom levét és héját. Az összetevőket alaposan dolgozd össze, majd keverd bele apránként a sütőporos lisztet. Ezután kanállal (nem géppel) keverd bele a sárgarépát, illetve a mazsolát és a vágott diót. Egy 4 cm kör alakú tepsit bélelj ki sütőpapírral, borítsd bele a masszát, és egyenletesen oszlasd el. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 50 percig süsd.

 

Rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


5 gyerekekkel készíthető kellék húsvétra

Nagyjából egy hónap van még húsvétig – ilyenkor a legkönnyebb legyinteni, hogy hol van az még, ugyan már, majd még ráérünk. Egyfelől igen, tényleg, az még négy hét, másfelől ha hétvégente vagy néhány lazább hétköznapi délután áldozunk egy-két órát az előkészületekre, akkor húsvétra békében készen lesznek a díszek, a kellékek és esetleg a játékok is (ha nem szeretnénk vásárolni)

Tojás formájú dísz só-liszt-gyurmából

Az utóbbi években igen sok boltban kapható eszközre, játékra lett házi verzió, ennek talán leghíresebb darabja a play-dough gyurma, néha azonban van értelme visszatérni a régi, jól bevált receptekhez, ilyen a só-liszt-gyurma is. Ha nem teszünk a gyurmába festéket, akkor egy könnyen és jól színezhető, kisütött állapotában viszonylag nehezen törhető anyagot kapunk. A gyurmára itt találtok egy jó kis receptet. A gyúrásban már a 2-3 évesek is igen jól közre tudnak működni, hagyjuk, hadd próbálkozzanak, elrontani biztos nem fogják, és jó együtt molyolni, közben beszélgetni, énekelni, verseket mormolni a nyulakról.
formatorta
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
Ha kész a tészta, lapítsuk egyenletesen vékonyra, vágjunk ki tojásformákat (erre alkalmas lehet egy papírtörlő papírhengere, kicsit nyomkodjuk oválisra, és kész is), egy szívószál segítségével fúrjunk lyukat a tojásforma felső részére, és mehet a sütőbe az egész. Az elkészült darabokat akrillal, temperával már festhetjük is kedvünkre, a végén pedig tegyünk rá akasztót: natúr madzag, selyemszalag, fonál – valamelyik biztos akad otthon. Húsvét előtt is ér a barkaágakra akasztani, de ajtódísznek sem utolsó. Az eredeti receptet itt találjátok.
 formatorta
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
Nyuszifülek
Igaz, a farsangon már túl vagyunk, de attól még egy kis jelmezszerűség jó poén lehet, akár maga a Nyuszi is hozhatja a gyerekeknek. Sok előkészületet nem igényel, erős, fehér A/3-as vagy nagyobb méretű papírra (nem árt valami rajzalapnál merevebb fajta, hogy ne konyuljanak a fülek), ollóra, esetleg egy tűzőgépre, papírragasztóra és rózsaszín papírra vagy filcre lesz szükségünk. Ezek nagyjából meg is vannak általában egy kisgyerekes háztartásban, igaz?
Vágjunk egy kb. 60×6 cm-es szalagot a papírból, majd vágjuk ki a füleket: kb. 22 cm magas és a legszélesebb pontjuk 9 cm, a rózsaszín részük ennél valamivel kisebb. Ragasszuk össze a fület a pánttal, majd igazítsuk a gyermek fejére, nézzük meg, hol kell ahhoz összeragasztani, hogy ne csússzon le a fejéről. Kész a kis nyuszink. Eredeti leírást itt találtok.
 formatorta
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
Nyúlfüzér Miffyből
Nijntje vagy Miffy, ki hogy ismeri ezt az imádnivaló holland nyulat – most füzérként (esetleg stencilként) kerül elő. A gyerekek ágya fölé, az asztalukhoz, ebédlőasztalhoz, az ajtókra vagy a bejárathoz, netán a lépcsőházban is kedves dekor lehet, de ki tudja, talán az oviban is örülnek az ovistársak, ha kapnak egyet-egyet.
 formatorta
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
A mintát erről az oldalról tudjátok letölteni, 4 darab lesz egy papíron, érdemes többféle színű papírra nyomtatni, helyesek sokszínűen. Ezt is érdemes valamiféle tartással bíró papírra nyomtatni vagy átrajzolni. A vágás igényel némi precizitást, nagyobb gyerekek vagy szülők feladata legyen inkább, s ha kész a sok nyúlpofázmány, akkor egy zsinegre ragasztva (pl. celluxszal) el is készült a cuki kis dekoráció.
 formatorta
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
Tojástartó filcből
Ugye, milyen helyes darab? Ráadásul egy ilyen kicsi maximum fél óra alatt kész, a technika pofonegyszerű, gyakorlatilag szövés: az egyforma csíkokra vágott filcdarabokat tegyük egymás mellé, majd kezdjünk el egy szálat a többi alá-fölé bújtatni, ahogy a képen is látszik. A következő szál ott menjen alulra, ahol az előző felül volt, ez a technika. Ha az alja nagyjából megvan, tegyük egy pohárra, könnyebb lesz a hajtást megoldani.
 formatorta
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
Ha elértük a kívánt magasságot, akkor a kimaradt részeket hajtsuk át a peremen és tűrjük az előző sor alá, ragasztóval rögzítsük. A kosár pántja két megmaradt szál összekötésével készül. Tádám! – ennyi. Ha minden csík más színű, vidám darabunk lesz, egyszínű tojásokhoz jól mutathat. A levágott filcdarabok mérete legyen 70 cm x 2,54 (cirka 3) cm – egyébként papírból is működik, csak érdemes két-három hajtással megerősíteni (újságpapírból is szuper, amikor kész, szépen festhető). Filcet hobbiboltban, méteráruboltban tudunk beszerezni. Részletes leírást itt találtok.
 formatorta
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
Hol a nyúl? Letölthető nyúlminták a játékhoz
A húsvéti nyúlkeresés sok családban hagyomány: bizony a kertben vagy a ház körül, esetleg a játszótéren és végső soron a lakásban is jó móka, főleg ha a gyermek korának megfelelően nehéz a feladat, nem találja meg túl könnyen az elbújt nyulakat. Persze nem muszáj egy napra koncentrálni a keresést, lehet amolyan adventinaptár-jellege is: ahány nyulunk van, annyi nappal húsvét előtti kezdéssel lehet keresgélni naponta egyet amolyan vidám napindító jelleggel. Ha megvan, felkerülhet a hűtőre vagy a falra valamilyen akasztóval, ragasztóval. Megbánni biztos nem fogjuk, ha van egy rakás papírnyúl otthon. Innen tudjátok letölteni a fekete és a fehér nyuszikat.
 formatorta
 
5 gyerekekkel készíthető diy kellék húsvétra
 formatorta
Cikk forrásahttp://www.nlcafe.hu/

Húsvét, húsvét, húsvét!

A tavalyi évben nagy sikert arattak a Húsvéti Ünnepekre készített nyuszi, csibe és tojás formatortáink. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, idén is felkészítettük cukrászatunkat a rohamra, hiszen egy guszta és jól kinéző formatorta mindig megállja a helyét az asztalon akár a kötözött sonka, a főtt tojások és a torma mellett is!

Húsvéti nyuszi

A gyerekek mindig nagyon örülnek az édes finomságoknak és ez Húsvétkor sincs másképp. Lepd meg a kicsiket egy tüneményesen aranyos formatortával, hátha akkor lemondanak az élő verzióikról és még a szájízük sem lesz keserű! 🙂

Ha esetleg nincs semmilyen elképzelésed, mi szívesen segítünk Neked kitalálni a legmegfelelőbb koncepciót.

Tavaszi, húsvéti formatorta

Formatorta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Húsvét 2015: Tojásfestés borotvahabbal

Ugye te sem gondoltad, hogy a tojásfestés egyik alapanyaga lehet a borotvahab? Pedig igen! Csodálatosan márványos tojásokat festhetsz húsvétra.

Amire szükséged lesz a tojásfestéshez:

 • különböző színű ételfestékek
 • 1-2 doboz borotvahab – attól függően, hogy hány tojást festesz, és hány színvariációt szeretnél kipróbálni
 • szívószál
 • doboz vagy tál
Forrás: http://athriftymom.com/

Forrás: http://athriftymom.com/

Sosem gondoltuk volna, hogy az ételfesték és a borotvahab együtt ilyen szuper dologra képes. Sőt, azt sem, hogy utóbbi egyáltalán előkerülhet húsvét kapcsán. Szokatlan módja ez a tojásfestésnek, de a gyerekek rettenetesen élvezik.

Nem kell mást tenned, mint egy laposabb tálba vagy dobozba kinyomni a borotvahabot, majd rácsöpögtetni az ételfestéket. Annyi színt használhatsz, amennyit szeretnél (persze vedd figyelembe, hogy a piros és a zöld keverékéből születő barna húsvéti tojások nem lesznek a legszebbek). A festéket és a borotvahabot keverd össze egy szívószállal annyira, hogy márványos mintázatot kapj, aztán forgasd bele a főtt tojásokat. Tedd őket félre száradni 2-3 órára, majd töröld le róluk a habot. Készen is vannak, mehetnek a húsvéti asztalra.

Cikk forrása: www.nlcafe.hu


Esküvői torták 2015

2015-ben is hódítanak majd a csillogó, színes, és az elegáns, romantikus torták is. A meztelen torták korszaka hanyatlóban, de ki tudja, mikor jön a következő őrület…

Mielőtt bővebben bevezetnénk Téged a torták világába, fogadj el tőlünk néhány jó tanácsot. A torta ízét érdemes először kiválasztani, ajánlott közösen a vőlegénnyel. Nyáron sláger a citrom íz, télen inkább a testesebb csokoládé, remek választás egy gyümölcsös parfé torta, ha valami könnyedre vágytok a sok finomság után.

Esküvői torták 2015

A másik szempont, mely napjainkban nagyon fontos kell, hogy legyen, a különböző ételallergiák/érzékenységek. Hallottam már olyan esküvőről, ahol a násznép fele liszt érzékeny volt, így ki kellett, hogy hagyják a tortát. Nagyon kellemetlen lehet mindenkinek egy ilyen fordulat. Jobb erre készülni! Igazán figyelmes megoldás lehet például kisebb cupcake-kel, vagy mini tortákkal készülni az ilyen esetekre. Mindenképpen legyünk tisztában a torta hozzávalóival, nem árt ezt írásban is elkérni, hogy ha kellemetlen helyzet adódna, tudni lehessen mi a baj forrása.

Esküvői torták 2015

Második feladatunk a torta alakja. Idén a klasszikus kerek, emeletes süti csodák trendik. Nagy népszerűségnek örvendenek továbbá az állványon elhelyezett, több részes torták. Jól mutatnak egymás mellett, egy szépen terített asztalon: akár dekorációként is. Idén is trend a klasszikus, hófehérrel vagy csontszínnel borított emeletes torta. Díszítésnek csipke, szalagok, cukorvirágok is szóba jöhetnek, vagy a monogramotok, amellyel igazán egyedivé varázsolható a torta.

Színben dominál a napsárga, a menta, a halványlila, a rózsaszín és a karamell is, illetve továbbra is hódít az ombre! Nagyon trendi lesz ebben a szezonban is a hosszú gyertya, amolyan ráadásként a tortádra! Még személyesebbé válik a süti, ha egyik felére a menyasszonyra jellemző dolgok kerülnek, a másikra pedig a vőlegény kedvencei. Akár egymást is meglephetitek, ha előtte nem beszélitek meg, hogy ki mit rakat a saját torta-felére. Örök emlék marad!

Esküvői torták 2015

Idén is minden, a ruhától kezdve a dekoráción át a cipődig az úgynevezett bling-hatásról fog szólni és ez a tortákról sem maradhat le természetesen. Elő hát a strasszokkal, csillámporral és jöhet minden, ami szikrázik! Csempésszük be a dekorációba, a ruhákra és a csokrokba is!Igazán gyönyörűek a jó helyre illesztett, jól megválasztott strasszok. A metál hatású torták is trendik lesznek, különösen az arany, és a merev hatású ezüst árnyalatok.

A dekoráció lehet csodás csipke is. A legprofibb cukrászok kézzel készítik, de van, aki sablont használ. A személyes kedvencem a fehér alapon fekete csipkével díszített süti csodák: nagyon különlegesek és harmonizálnak az ifjú pár színeivel, igazi barokkos az összhatás.

Az esküvői tortát ajánlatos szintenként állványra rakni, mert így könnyebben szeletelhető. Semmiképpen ne legyen műanyag dekoráció a tortán, gondoljunk a gyermek vendégekre is, könnyen balesetet okozhat egy-egy apró kiegészítő. A torta nagyságát a meghívott vendégek számához lehet igazítani, például egy 80 fős esküvőre általában 80-100 szeletes tortát rendeljünk.

Esküvői torták 2015

És most nézzünk néhány érdekességet. Sokan nem szeretnének nagy ügyet csinálni esküvőjükből, és családi körben, 10-15 fővel szeretnének ünnepelni. Nekik tökéletes választás lehet a mini torta, a cupcake, és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő macaron. Ez utóbbi érdekes és különleges választás, de nagyon praktikus: többféle ízben, színben kérhetitek és még felvágni sem kell. Persze a szokás miatt mindenképpen ajánlatos egy kisebb tortát rendelni, amit ünnepélyesen felszelhettek.

Esküvői torták 2015

Másik kiváló ötlet, mely egyre inkább terjed az interneten, a fánkból épített esküvői torony. Egy másik népszerű francia édességről, a chouquette-ról van szó. Ismerős lehet a Született feleségekből, ahol Brie próbált jégcukrot borítani a süti csodára. Igazán impozáns és mégis bohém sütemény, csodásan mutatnak rajta az élő, ehető virágok. Remek dísze egy rusztikus lagzinak!

Esküvői torták 2015

Végül, de nem utolsó sorban, talán sokak örömére visszatér a széles, alacsony, emelet nélküli torta. Bizony, újra trend lehet az egy szintes. Csodásan mutat friss idény gyümölcsökkel tálalva, könnyebb szeletelni, viszont egyre vigyázzunk: férjen be az ajtón, és legyen elég hely az asztalon! Ha ez a két feltétel nem teljesül, az bizony megnehezíti majd a dolgotokat! És az sem árt, ha befér a hűtőbe… hiszen csak éjfélkor kerül felvágásra, és egy fülledt, nyári esküvőn hamar megromolhat!

Esküvői torták 2015

Reméljük megtaláltad a Nektek való esküvői tortát, és büszkén osztjátok majd szép a Nagy Nap éjjelén a Veletek együtt ünneplő, boldog nászseregnek.

 

Esküvői torta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

Cikk forrása: http://www.menyegzolap.hu/

 


Férfiak! Közeleg a Nőnap!

Minden évben március 8-án elérkezik a Nemzetközi Nőnap, aminek keretein belül a férfiak igyekeznek meglepni a számukra fontos hölgyeket egy-egy apró ajándékkal, figyelmességgel.

Mi arra buzdítjuk az úriembereket, hogy ez idén se legyen másképp, viszont nem árt némi kreativitás! Ha tényleg egy szívednek kedves lányt/nőt szeretnél meglepni, érdemes egy hangyányit egyedibb meglepetésen törni a fejedet, hiszen a boltokban minden évben ugyanaz a kínálat fogad ilyenkor.

Hallottál már a formatortákról? Cukrászaink az év (szinte) minden napján készen állnak arra, hogy megkreálják a kívánságoknak leginkább megfelelő formatortákat. Legyen szó születésnapról, ballagásról, leány– vagy legénybúcsúról szívesen megvalósítják a hozzájuk beérkező ötleteket. Ez alól természetesen a nőnap sem kivétel! Virág, szívecske vagy esetleg valami személyre szabottabb forma? Nem jelent akadályt.

Szív formatorta

Szív formatorta

Ha a formatorta mégsem nyerte el tetszésedet, de ragaszkodsz az egyediséghez, van még egy tuti tippünk számodra:  a fényképes torta! Mindössze annyi a teendőd, hogy leadod a rendelésed, majd elküldöd nekünk a tortára felhelyezendő fotót (általad, szabadon kiválasztott) és pár nap múlva kész is az egyedi nőnapi ajándék!

Formatorta rendelés/fényképes torta rendelés:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Tavaszi esküvőtök lesz?

Minden készen áll tavaszi esküvőtök megtartásához, de még az esküvői tortával kapcsolatban nem határoztátok el magatokat?

Meg kell mondjuk, torták szempontjából tökéletes időpontot választottatok a nagy napra, hiszen ez az évszak lehetőségek tárházát nyújtja a cukrászok számára, ami természetesen Nektek is egy szuper hír! Ez az az időszak, amikor újraéled a természet és megjelennek az első virágok is, amik remek ötleteket adnak a tökéletes esküvői torta megálmodásához és kivitelezéséhez egyaránt. A tavasz a megújulást szimbolizálja, amit az esküvői tortával is kiválóan lehet érzékeltetni. A szezonális virágok használata szinte kötelező, legyen szó élő vagy akár cukrász alapanyagokból készített csodákról.

Tavaszi, tulipános esküvői torta

Tavaszi, tulipános esküvői torta

Természetesen egy tavaszi esküvői torta virágok nélkül is lehet gyönyörű, minden ízlés kérdése, amiben csak Rátok hagyatkozunk a készítéskor. Vannak esetek, amikor ezek a hónapok a házasságkötésre egy-egy jeles alkalom miatt fontosak a leendő ifjú pár számára és az esküvői tortáról egyáltalán nem köszön vissza a “frissesség”.

Csipkés, rózsás esküvői torta

Csipkés, rózsás esküvői torta

A fenti kép egy tökéletes példa erre. Ebből is láthatjátok, az évszak egyáltalán nem kötelez Titeket semmire, minden csak rajtok és a képzelőerőtökön múlik, a megfelelő szakmai háttér pedig garantált.

Eddig elkészített esküvői tortáinkért kattintsatok ide!

Ha úgy gondoljátok, megszépíthetnénk esküvői tortánkkal a Ti Nagy Napotokat is, keressetek minket az alábbi elérhetőségeink egyikén!

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Hamarosan itt a Bálint/Valentin-nap!

Már csak pár nap és elérkezik a szerelmesek ünnepe vagyis a Valentin-nap!

Ilyenkor általában meglepjük kedvesünket egy apró (vagy esetleg hatalmas) figyelmességgel. A boltokban ajándékok tucatját kínálják, de valahogy mindegyik egyformának tűnik. Ezért az egyedi ajándékok már-már ritkaságnak számítanak. Mi azonban hiszünk abban, hogy egy személyre szabott ajándéknál nincs szívhez szólóbb meglepetés!

Erre az alkalomra ajánljuk Nektek egyedi formatortáinkat, melyekkel kifejezhetitek párotok iránti érzéseiteket! Emellett kiváló ötlet lehet egy saját fényképetekkel ellátott, romantikusan feldíszített torta is.

Masnis, szívecskés formatorta

Masnis, szívecskés formatorta

Ha Te is az egyediségre törekszel Bálint-napon ne habozz!

Formatorta rendelés: 

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Formatorták 2015-ben is!

Itt az új év, véget ért a bejgli őrület és lezárult egy korszak is. Cukrászdánkban viszont újult erővel láttunk neki a 2015-ös évnek, hiszen a formatorták iránt még mindig hatalmas az érdeklődés elsősorban a születésnapoknak köszönhetően.

Az egyedi formatorták hatalmas népszerűségnek örvendenek, hiszen különleges módon fejezik ki az érzéseket és gondolatokat, valamint emlékeztetnek arra is, hogy vannak emberek, akik jól ismernek és szeretnek bennünket. Ezáltal képesek meglepni egy olyan formatortával, ami teljes mértékben ránk “szabott”, miattunk/értünk készült el.

Angry birds formatorta

Angry birds formatorta

Elkészítettünk már többek között cápás, parfümös, táskás, cipős, autós és mesefigurás formatortákat is. (Teljes kínálatunkért kattints ide!)

Egyedi rendelések alapján dolgozunk, amiket az alábbi módok egyikén várunk:

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

Áraink:

1. Vajkrémes – 20 szeletes – 9.000 Ft.
2. Tejszínes – 20 szeletes – 10.000 Ft.

A fenti árak a torták bonyolultságának függvényében változhatnak!


Formatorta rendelés

 

Olds mobil formatorta

Olds mobil formatorta

Áraink:

1. Vajkrémes – 9.000 Ft / db (20 szeletes)

2. Tejszínes – 10.000 Ft / db (20 szeletes) 

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, egyedi formatorta rendelés

Formatorta kínálatunkat az alábbi linken tudod megnézni –>>

https://www.artcukraszda.hu/formatortak/

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, egyedi formatorta, egyedi formatorta rendelés

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, egyedi formatorta, egyedi formatorta rendelés

További információkért keress minket alábbi elérhetőségeink egyikén!

1. E-mailen: artcukraszda@gmail.com

2. Telefonon: +36-1-306-7594 / +36-30-333-2829 /  +36-30-998-0181

3. Személyesen: 1077 Budapest, Wesselényi u. 30. / 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, egyedi formatorta, egyedi formatorta rendelés

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, egyedi formatorta, egyedi formatorta rendelés

Budapesti cukrászdánkban a formatorta rendelés ennél egyszerűbb nem is lehetne!

Rendelkezel egy jó ötlettel, amit formatortaként megvalósíthatónak ítélsz meg? Ne habozz, szánd rá magad arra, hogy megrendeled a formatortát! Ehhez nincs más teendőd, mint az, hogy felveszed velünk a kapcsolatot és részletesen elmondod nekünk ötleteidet a készítendő formatortára vonatkozóan. Ez alatt elsősorban azt értem, hogy milyen típusú süteményt képzeltél el kinézetre és ízre egyaránt.

Formatortákat, – ahogyan eddig is láthattátok -, a legkülönfélébb témákban készítünk, hiszen úgy gondoljuk, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen:). Szeretjük a kihívásokat és szeretünk új dolgokba belevágni, olyanokba is, amelyeket még korábban sosem volt szerencsénk kipróbálni. Kísérletezési hajlandóságunk is rendkívül magas, ez ugyanúgy igaz formatortáink íz- és látványvilágára, mint magára az életünkre. Mindezek mellett a biztonságra is törekszünk, ezért biztos lehetsz abban, hogy ha egy kivitelezhetetlen formatorta ötlettel térsz be hozzánk, közösen megvitatjuk majd, hogyan lehet a lehető legszebben elkészíteni az általad megálmodott vonalakat.

Tehát végül összegezve a teendőket:

1. Egy általad megvalósíthatónak ítélt formatorta koncepció. (íz, látvány)

2. Kapcsolatfelvétel budapesti cukrászdánkkal telefonon vagy akár személyesen.

3. A rendelés leadása a szeletek száma és a szállítási határidő megadásával. 

Amennyiben formatortában gondolkodsz, kalkuláld bele a rendelkezésedre álló időbe, hogy egy igényes munka elkészítése nem megy pár óra alatt, ezért is fontos az, hogy formatorták szempontjából mindenképpen előre tervezzünk!

Keress minket még ma! 


Rossz íz, kiszáradó és kirepedő tészta?

A bejgli sütésének során felmerülő problémákat a legtöbben kudarcként élik meg, pedig lehetséges, hogy csak a recepttel vagy éppen a technikával van a gond.

Persze az is elképzelhető, hogy a nagyi jól bevált receptje alapján sem sikerül a bejgli, de nem lehet mindenki egy cukrászmester és ez így természetes!

Ha azt szeretnéd, hogy tökéletesek legyenek a süteményeid, de a hagyományos, házias jellegtől sem kívánsz eltérni, rendeld meg tőlünk az ünnepi bejgliket! Válassz a diós, mákos, gesztenyés, meggyes-mákos, aszalt szilvás közül vagy akár próbáld ki mind az 5 ízesítést!

bejgli, bejgli rendelés, bejgli készítés, XV. kerület, bejgli rendelés VII. kerület

 

Legyen garantált a sikered a család és a barátok körében is!

 

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

Választékunk és áraink a következők:

Mákos                      1000.-
Aszalt szilvás            1100.-
Meggyes-mákos      1200.-
Diós (100% dióból)    1200.-
Gesztenyés               1200.-

Tuti tippek bejglisütéshez! – 4. tipp

Amitől mindenki retteg, ha a bejglisütésre kerül a sor… A hatalmas repedésektől!

Most erre az égető problémára nyújtunk Neked megoldást, legújabb javaslatunkkal.

Tippünk:

Szurkáld meg a bejglik tetejét! 

Ez azért fontos, mert a sütemények általában a saját gőzüktől repednek ki.

bejgli, bejgli rendelés, bejgli készítés, XV. kerület, bejgli rendelés VII. kerület

 

Ha biztos akarsz lenni a repedésmentes végeredményben, rendeld meg tőlünk a karácsonyi bejgliket az alábbi módok egyikén:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

Választékunk és áraink a következők:

Mákos                      1000.-
Aszalt szilvás            1100.-
Meggyes-mákos      1200.-
Diós (100% dióból)    1200.-
Gesztenyés               1200.-

 


Tuti tippek bejglisütéshez! – 3. tipp

Irigykedve nézed a képeit azoknak a bejglinek, melyeknek a teteje szép márványos, nem foltos, hanem egyenletes a színe?

Ne kísérletezz tovább!

Tippünk: 

Kétszer kend le tojással a bejglik tetejét!

Hagyd megszáradni az első kenés után a felületet, majd kend le még egyszer! A második réteg megszáradását követően már csak be kell tenned a bejglit a sütőbe.

bejgli, bejgli rendelés, bejgli készítés, XV. kerület, bejgli rendelés VII. kerület

Ha biztos akarsz lenni a szép, márványos végeredményben, rendeld meg tőlünk a karácsonyi bejgliket az alábbi módok egyikén:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

Választékunk és áraink a következők:

Mákos                      1000.-
Aszalt szilvás            1100.-
Meggyes-mákos      1200.-
Diós (100% dióból)    1200.-
Gesztenyés               1200.-

 


Fantasztikus és különleges bejglik karácsonyra!

Próbáltál már Te is újítani a bejglik töltelékén? Mi pár éve már készítünk gesztenyés süteményt is a hagyományostól eltérő ízek kedvelőinek.

bejgli, bejgli rendelés, bejgli készítés, XV. kerület, bejgli rendelés VII. kerület

Természetesen az idei évre is tartogatunk meglepetéseket, hiszen 2 új ízt próbálhatnak ki a különlegességre vágyók. A meggyes-mákosat és az aszalt szilvásat!

Ha Te is szeretnél hozzánk hasonlóan ünnepi hangulatba kerülni, keresd tippeinket facebookon vagy engedd, hogy még időben gondoskodhassunk a karácsonyi süteményekről, garantálva a kifogástalan minőséget!

Bejgli rendelés, információk:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Tuti tippek bejglisütéshez! – 2. tipp

Hamarosan neki kell állnod az ünnepi bejglik elkészítésének, de bajban vagy a töltelék mennyiségével? Általában túl lágyra szokott sikerülni?

Tippünk: 

A tészta és a töltelék aránya 50-50% legyen!

bejgli, bejgli rendelés, bejgli készítés

 

Ha nincs kedved próbálkozni, rendeld meg tőlünk a karácsonyi bejgliket az alábbi módok egyikén:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon+36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

Választékunk és áraink a következők:

Mákos                      1000.-
Aszalt szilvás            1100.-
Meggyes-mákos      1200.-
Diós (100% dióból)    1200.-
Gesztenyés               1200.-

 


Tippek helyett segítségre van szükséged?

Úgy érzed, hogy a tökéletes bejgli megalkotásához adott első tippünk sem visz közelebb a család által elvárt eredményekhez?
Ebben az esetben sem kell csüggedned, hiszen cukrászdánkban 2 bejgli mester is tevékenykedik, akik képesek a legmagasabb szinteken kielégíteni az igényeidet, méghozzá 4 fantasztikus ízben, de a hagyományos recepthez a végsőkig ragaszkodva.
Válaszd akár a diósat, a mákosat, a gesztenyéset vagy a meggyes-mákosat, biztosan mind a tíz ujját meg fogja nyalni mindenki, aki megkóstolja.

Bejgli rendelés, információk:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Tuti tippek bejglisütéshez! – 1. tipp

Neked is ismerős az a szituáció, amikor hiába követed a jól bevált receptet, mégsem sikerül tökéletesen a bejgli tésztája?

Ez rengeteg tényezőnek lehet az eredménye, a leggyakoribb ok mégis az, ha meleg konyhában, meleg asztalon pihentetjük a bejglink tésztáját, hiszen ebben az esetben túlkelhet.

Tipp: Nyugodtan tedd be a tésztát a hűtőbe pihentetni!

Bejgli készítés, bejgli rendelés

Bejgli rendelés:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Vajon elégedett lesz a család?

Neked is eszedbe jutott már, hogy hamarosan itt a bejgli-szezon? Már most rettegsz attól, hogyan fog sikerülni az ünnepekre szánt bejglid?

Ne kísérletezz tovább!

Mostantól minden héten kapsz tőlünk egy tuti tippet, hogy miként sütheted meg a tökéletes bejglit a családodnak! Légy résen, holnap jövünk az elsővel!

bejgli, bejgli rendelés, bejgli készítés

 

Bejgli rendelés:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Babaváró formatorta

Hamarosan érkezik az új családtag és megünnepelnétek ezt az örömteli eseményt? Miért nem teszitek egyedivé a bulit egy igazi, személyre szabott, babaváró formatortával?

Babaváró formatorta

 

A formatortán szerepelhet a baba neve és még színeiben utalhatunk a nemére is. A formatorta egyedi ötletek alapján készül, ezért minden elképzelésre nyitottak vagyunk, de szívesen segítünk a tervezésben is, ha szükséges.

Formatortortát az alábbi módok egyikén rendelhetsz tőlünk:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.


Formatorta őrület!

A formatorták még mindig nem mentek ki a divatból, hiszen nap, mint nap érkeznek hozzánk a legkülönbözőbb és legkülönlegesebb formatortákkal kapcsolatos kérések.

Legyen szó rengetek cápáról, mesefiguráról, babavárásról vagy leánybúcsúról mindent képesek vagyunk megvalósítani, de nem csak a formára, hanem a kifogástalan ízekre is odafigyelve.

Süsü formatorta

Süsü formatorta

Ebből kiindulva azt tanácsoljuk, hogy ha személyre szabott ajándékkal lepnéd meg szeretteidet, barátaidat válaszd bátran a formatortát!

Ne ijedj meg akkor sem, ha túl egyedinek tartod az elképzeléseidet, hiszen a mi cukrászaink nem ismerik a lehetetlent!

Formatorta rendelés esetén írd meg nekünk a küllemre vonatkozó pontos elvárásaidat (a legjobb az, ha képet mellékelsz), az ízesítést és a torta méretét!

 

Rendelési információk

E-mailtortatrendelek@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829 (Kossuth utca), +36-30-9980181 (Wesselényi utca)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor, 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 

 

 


Esküvői torta – Extravagáns vagy hagyományos?

Az utóbbi időben megszaporodtak nálunk az esküvői torta rendelések. Találkoztunk hagyományos, de a szokványostól merőben eltérő kérésekkel is, melyeknek a kivitelezése még számunkra is új kihívást jelentett.

Egyedi, mesés esküvői torta

Természetesen az Art Cukrászdában nem léteznek megoldhatatlan feladatok, ezért ha közeleg az esküvőtök, nyugodtan álljatok elő az ötleteitekkel a megvalósítást pedig bízzátok ránk!

Amit mindenképp tudnunk kell mielőtt ajánlatot adunk egy esküvői tortára:

 

1. szeletek száma;

2. emeletek száma;

3. forma;

4. színvilág;

5. ízek;

6. díszítés. 

 

Ha minden apró részletet átgondoltatok már, keressetek minket az alábbi elérhetőségeink egyikén:

E-mail:  artcukraszda@gmail.com

Telefon: +36-30-3332829; +36-1-306-7594 (Kossuth u.), +36-30-9980181 (Wesselényi u.)

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor; 1077 Budapest, Wesselényi u. 30.

 


Téli esküvődhöz tortát készíttetnél?

Akkor  a lehető legjobb helyen jársz! 

Egyedi esküvői torta

Az esküvői torták mindig a nagy nap csúcspontját szokták jelenteni és természetesen a Te esküvőd sem lehet ez alól kivétel. A legjobb az, ha már konkrét elképzelésekkel érkezel hozzánk, de az sem gond, ha még nem tudod, hogy pontosan mit is szeretnél esküvői tortába önteni, hiszen segíteni megtalálni számodra a legideálisabb formát és mintákat is.

Legyen szó hagyományos vagy éppen modern, megszokott vagy teljesen egyedi, letisztult vagy éppen őrült esküvői tortáról mi bátran állunk az újabbnál újabb kihívások elé!

Rendelés esetén kérünk, vedd figyelembe az elkészítési időt, ami akár több, mint 1 hét is lehet az esküvői torta bonyolultságától és a rendelések mennyiségétől függően!

Keress minket, hogy hozzájárulhassunk a boldogságodhoz!

Személyesen:

1151 Budapest,
Kossuth utca 55/A.

1077 Budapest,
Wesselényi utca 30.

Telefonon:

06 (1) 306 7594
06 (30) 333 2829
06 (30) 998 0181

E-mailen:

tortatrendelek@gmail.com

 

 


Esküvői tortád bírni fogja a meleget?

Hamarosan esküvőd lesz, de nem vagy biztos abban, hogy az esküvői torta ki ki fogja bírni a 30 fokos hőséget?

Nyári lagzi esetén az egyedi esküvői torta megálmodásánál figyelembe kell venned, hogy nem minden ízesítésű és kialakítású sütemény tartja meg formáját a melegben. Mielőtt egyedi esküvői tortát terveztetsz, fontos megosztanod a cukrásszal a nagy nap pontos időpontját. Ennek függvényében egy jó szakember figyelembe veszi az időjárási körülményeket és olyan esküvői tortát készít Neked, ami emelni és nem pedig rombolni fogja az esemény színvonalát.

Az egyedi esküvői torta rendelése esetén lehetőséged van kiválasztani a színeket, az ízeket, a formákat és az emeletek számát is. Ezek mellett viszont minden általad megálmodott paraméterre kíváncsiak vagyunk, hiszen nagy kihívás számunkra, hogy az elkészített esküvői torta tökéletesen tükrözze a Te elképzelésedet is.

Amennyiben már van konkrét elképzelésed vagy csak érdeklődni szeretnél, hogy mi az, amit meg tudunk valósítani akár 30 fokban is, keress minket elérhetőségeink egyikén, melyeket ide kattintva érhetsz el! 

 


Az esküvői torta még várat magára?

Az idő egy fontos és meghatározó tényező a nagy napod szempontjából is főként akkor, ha még nem döntöttél az esküvői tortádról.

Nem halogathatod tovább! 

Ahogyan a gyűrű, úgy az esküvői torta kiválasztását sem halogathatod, hiszen egy méretesebb darab elkészítése a sütemény nagyságától és a rendelések mennyiségétől függően akár több napot is igénybe vehet.

Az esküvői torta megrendelésekor meg kell adnod a különböző paramétereket, mint a formatorta rendelés esetén is. Meg kell osztanod velünk többek között azt, hogy:

   • tejszínes, vajkrémes, túrós vagy marcipános esküvői tortát szeretnél;
   • pontosan milyen ízesítéssel készítsük el Neked;
   • mekkora legyen a mérete (emeletek száma és nagysága);
   • milyen figura/figurák legyen/legyenek a tetején;
   • milyen színből/színekből álljon;
   • hány szeletes legyen.

Annak érdekében, hogy az elképzelésedhez igazodó esküvői tortát készítsünk fontos, hogy pontosan mondd el nekünk, hogy mik az elképzeléseid abban az esetben, ha nem tudsz képet mutatni nekünk a tortáról.

Az sem baj, ha nincs konkrét elképzelésed! 

Ha esetleg még nincs konkrét elképzelésed az esküvői tortát illetően, nyitottak vagyunk arra is, hogy együtt tervezzük azt meg illetve, hogy javaslatokat tegyünk az ízére és a kinézetére is.

Ugye Te sem szeretnéd, ha így nézne ki az esküvői tortád?

Esküvői torta, esküvői torta készítés, esküvői torta készítés Budapest

Mit szólnál inkább egy ilyen darabhoz?

Esküvői torta, esküvői torta készítés, esküvői torta készítés Budapest

 

 

 

 

 

 

 

Áraink a torták bonyolultságának függvényében (emeletek száma, a díszítés bonyolultsága stb.) változhatnak!

 

Amennyiben segítségre van szükséged vagy a rendeléssel kapcsolatban egyeztetnél velünk, keress minket elérhetőségeink egyikén!

www.artcukraszda.hu/kapcsolat/


Új játék a Facbookon!

Húsvét közeledtével újabb játékra hívunk minden édesszájú vendégünket, ismerősünket, kedvelőnket!

Főnyeremény, az ünnephez illően, egy 20 szeletes nyuszi formatorta lesz!

Játékunk 2014. március 20-án, 20:00-kor kezdődik és 2014. április 16-án 23:59-kor ér véget. A sorsolás 2014. április 18-án 21:00-kor lesz. A nyertes nevét Facebook oldalunkon tesszük közzé.

A játék menete a következő:

A nyereményjáték keretein belül egy-egy formatorta részletet osztunk meg minden nap, mely alapján ki kell találniuk a játékosoknak, hogy az adott rész, melyik formatortához tartozik.

1. minden résztvevőnek likeolnia kell az Art Cukrászda Facebook oldalát (https://www.facebook.com/pages/ART-Cukrászda/197352673638974?fref=ts);

2. a résztvevőknek likeolniuk kell a napi feladványokat, majd meg is kell osztaniuk azokat saját Facebook profilukon;

3. a napi feladványok megfejtését a résztvevőknek privát üzenet formájában el kell juttatniuk az Art Cukrászda részére.

Nincs más hátra, mint játékra fel! Holnap kezdünk…


Kiállításmegnyitó

meghivo cuki_2


Puskin Mozi – Kuckó szülinap

kuckoszulinap

 

Örömünkre szolgál, hogy partnerei lehetünk a Puskin Mozi – Kuckó szülinap rendezvény sorozatnak.

Mindenkit várunk szeretettel!

http://kucko.puskinmozi.hu/kucko-szulinap/


Nálunk már beindult a bejgli-szezon!

Az üzletekben nem látsz mást csak karácsonyi díszeket? Úgy gondolod, hogy még messze van az ünnep és nem érdemes az ajándékok beszerzésével foglalkoznod?

Részben egyet értünk Veled, de úgy gondoljuk, hogy vannak az ünnepnek olyan területei is, melyek megérdemlik a korai, kitüntetett figyelmet. Ilyen terület lehet például a menüsor átgondolása, illetve a sütési feladatok kiosztása/szétosztása. Általában ezen a ponton szokott jelentkezni a probléma, hiszen a sütemények és legfőképpen a bejglik előállítása nem kis munkával jár és még egy gyakorlott háziasszony számára is megterhelő lehet, főként, ha nem csak a “saját, szűk” családját igyekszik ellátni ezzel a finomsággal, hanem a már nehezen mozgó nagyszülőket, esetleg dédszülőket is. Továbbá ne is beszéljünk az egyenetlen, szétrepedt felszínű süteményekről, amikor felhőtlen boldogság helyett marad a bosszankodás.

 

Bejgli1

                      Kínálatunk és áraink a következők:

 

                      1. Mákos                           850.- Ft

                      2. Mákos-meggyes             900.- Ft

                      3. Diós (100% dió)             950.- Ft

                      4. Gesztenyés                     950.- Ft


 

Egy átlagos család bejgli fogyasztása statisztikák (és saját tapasztalat alapján), minimum 6 rúd bejglire tehető. 1 rúd bejgli elkészítési ideje körülbelül 1,5-2 óra, tehát nem is érdemes tovább számolgatnunk, főként, ha a befektetett munkát is számszerűsíteni szeretnénk.

Cukrászaink igyekeznek a lehető legkisebb terhet rátenni az asszonyok/lányok vállára, hiszen nálunk mindössze az ízesítést kell kiválasztaniuk, a többit pedig mi intézzük. Az általatok megadott határidőkkel dolgozunk, kiváló minőségben és nem (csak) szokványos ízekben.

 

Bejgli3

 

 

 Áraink a rendelési mennyiségtől függően változhatnak! Részletes tájékoztatásért és árajánlatért keress minket elérhetőségeink egyikén!  

Amennyiben további információkra van szükséged vagy rendelést szeretnél leadni, az alábbi elérhetőségek egyikén állunk rendelkezésedre!

<<<<<<Kattints ide! >>>>>>


Kiállításmegnyitó

meghívó


MEGNYITOTTUNK!

Kedves Vendégeink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2013. november 6-án megnyitottuk belvárosi üzletünket a VII. kerületben a Wesselényi u. 30. szám alatt.

Formatorta, esküvői és alkalmi torta rendelést felveszünk!


Nyitás hamarosan!!!

Kedves Vendégeink!
Bár a kapcsolat menüpontban már megtalálható új üzlethelyiségünk elérhetősége, a megnyitó még várat magára. Facebook oldalunkon igyekszünk naponta friss információval szolgálni a munkálatokról, és az utolsó simításokról. Kövessenek bennünket!


"Nyári élményem" – kiállítás megnyitó

Az időjárás őszre fordult, a nyár már csak emlékeinkben él. A gyerekek emlékeiben azonban nagyon is frissen, ezt mi sem tükrözi jobban, mint a felhívásunkra érkezett rajzok sokasága és sokszínűsége.

Mindenkit szeretettel várunk a kiállítás megnyitóján október 8-án, kedden 16.00 órakor a cukrászdában!

https://www.artcukraszda.hu/kiallitas/

 

A kiállítás ideje alatt vendégeink szavazhatnak a kiállított képekre. November 5-én délután 16.00 órakor a kiállítás záró akkordjaként megjutalmazzuk a rajzok készítőit. Addig is mindenkit várunk szeretettel!

 


Facebook – formatorta – játékszabályok

Formatorta rendelés, formatorta készítés

Szeptember 19-én újabb formatortás nyereményjátékot indítottunk útjára, de a játékszabályok némileg változtak az előző formatortás játékunkhoz képest.

Feladványaink lényege, hogy minden nap megosztunk Veletek egy formatorta nevet úgy, hogy különböző betűk hiányoznak belőle. Weboldalunk használatával rá kell jönnötök arra, hogy a pontok melyik formatortánk nevét rejtik. Ha ezzel megvagytok, nincs más dolgotok, mint egy privát üzenet formájában elküldenetek nekünk a megfejtést, valamint megosztanotok és likeolnotok az éppen aktuális feladványt, így máris részt vehettek az október 31-i sorsolásunkon. A főnyeremény ismét egy egyedi igények szerint elkészített formatorta lesz.

 

Játékra fel!!

https://www.facebook.com/pages/ART-Cukr%C3%A1szda/197352673638974?fref=ts


Egyedi formatorta rendelés – www.artcukraszda.hu

Rendelés, információ:  +36 1 306 7594 / artcukraszda@gmail.com / 1151 Budapest, Kossuth utca 55/A formatorta rendelés, egyedi formatorta rendelés Budapest

Rendeléseket a hét minden napján felveszünk, hétköznapokon 7:00-19:00, hétvégéken pedig 9:00-19:00 óra között. XV. kerületi cukrászda, egyedi formatorta készítés, egyedi formatorta rendelés, cukrászda XV. kerület, formatorta rendelés Budapest, egyedi formatorta rendelés Budapest

Egyedi formatortáinkat, egyedi kívánságok alapján készítjük el, teljesen személyre szabva, az alkalomhoz illően. Amennyiben egy közelgő születésnapra szeretnél formatortát rendelni tőlünk, minél előbb vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, hiszen egy minőségi munkához idő kell! Természetesen sürgős esetekben is tudjuk vállalni az egyedi formatorták elkészítését, de azt javasoljuk, hogy a nagy esemény előtt minimum 1 héttel keress meg minket, hiszen egy formatorta elkészítése pontos egyeztetések után valósul meg!

XV. kerületi cukrászda, egyedi formatorta készítés, egyedi formatorta rendelés, cukrászda XV. kerület, formatorta rendelés Budapest,

Az egyszerűbb és gyorsabb formatorta rendelés érdekében, gondolkodunk egy online rendeléses felület kialakításán.

Mi a véleményetek? 


Véget ért facebook-os nyereményjátékunk

Mint sokan tudjátok, több, mint 1 hónapig tartó facebook-os, formatortás nyereményjátékunk szeptember 1-jén, a sorsolással véget ért. Kisorsoltuk és kihirdettük a formatorta boldog nyertesét, továbbá meglepetésként kiosztottunk 15, illetve 10 gombóc fagylaltot is a második és a harmadik helyezettnek.

Azonban azoknak sincs okuk a csüggedésre, akiknek ez alkalommal nem sikerült helyezést elérniük, hiszen egy újabb formatortás nyereményjátékkal készülünk Nektek, ami boldogabbá teheti a szerencsés nyertes karácsonyát.

Mindezek ellenére azt tanácsolnánk Nektek, hogy ne csak a játékra várjatok, hanem továbbra is rendeljetek tőlünk formatortákat, hiszen kreatív cukrászaink mindig készen állnak egy egyedi formatorta megalkotására! És bár a nyárnak papíron vége, szeptember végéig várnak még Titeket XV. kerületi cukrászdánkban az ízletes, hűsítő fagylaltok, valamint egész évben az édes cukrászsütemények, péksütemények és sós sütemények is.

Azt se feledjétek, hogy a formatorta rendelés Budapesten, nálunk nem is lehetne egyszerűbb, hiszen elképzeléseitek akár e-mail üzenetben is elküldhetitek nekünk, így nem szükséges telefonon felvennünk a kapcsolatot, csak abban az esetben, ha a formatortát egy viszonylag közeli határidőre szeretnéd velünk elkészíttetni és az üzeneted alapján nem tudjuk egyértelműen eldönteni, hogy mik a pontos elképzeléseid.

 

A formatorta rendeléssel kapcsolatban fontolóra vettük a házhoz szállítás és az online rendelés felvételét is szolgáltatásaink listájába. Ti mit gondoltok erről az elképzelésről?

 

Rendeljetek formatortát még ma!

<< 1151 Budapest Kossuth u. 55/A Pavilonsor >>

<< +36-1-306-7594 >>

<< artcukraszda@gmail.com>>

<< https://www.facebook.com/pages/ART-Cukr%C3%A1szda/197352673638974 >>

 


Véget ért formatorta akciónk

Mint sokan tudjátok, augusztus 20-ig formatorta rendelési akciót hirdettünk budapesti cukrászdánkban. A formatorta rendelési akció nyári időszaka véget ért, de igyekszünk előrukkolni egy újabb formatortás ötlettel a téli időszakra is, hiszen egyre bővülő kínálatunkban biztos találtok az ízléseteknek megfelelő formatortát.

Azonban újabb akciónkig se feledjétek el, hogy ezen a héten, még augusztus 31-ig tart formatorta nyereményjátékunk! A játékban való részvételhez nem kell mást tennetek, mint likeolni minket a facebook-on <<https://www.facebook.com/pages/ART-Cukr%C3%A1szda/197352673638974?fref=ts>> és privát üzenet formájában elküldeni nekünk az éppen aktuális, napi feladványunk megfejtését. A főnyeremény egy egyedileg elkészített, 20 szeletes formatorta, melynek jelenlegi ára 8-9000 Ft, az ízesítés függvényében.  Az egyedi formatorta boldog tulajdonosát szeptember 1-jén, vasárnap sorsoljuk ki.

Formatortára fel, még nincs késő a győzelemhez, csatlakozz hozzánk még ma!

 

Amennyiben a játékban nem kívánsz részt venni, de szívesen rendelnél tőlünk formatortát, az alábbi elérhetőségek egyikén megteheted:

<<06 (1) 306 7594>>

<<artcukraszda@gmail.com>>


Facebook-os nyereményjáték!

Immár negyedik napja dübörög formatorta rendeléssel, vagyis “formatorta nyeréssel” végződő játékunk. Minden nap egy, már korábban bemutatott formatorta részletét osztjuk meg Veletek, ami alapján rá kell jönnötök, hogy melyik formatortánkat rejti a feladvány.

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, formatorta rendelés XV. kerület, egyedi formatorta, egyedi formatorta Budapest, egyedi formatorta XV. kerület

 

 

 

 

https://www.facebook.com/pages/ART-Cukr%C3%A1szda/197352673638974?ref=hl

Amennyiben sikerült kitalálnotok a formatortára vonatkozó helyes megfejtést, osszátok meg ismerőseitekkel is napi játékunkat, majd privát üzenet formájában küldjétek el nekünk a formatorta pontos nevét! Nagyon fontos, hogy mindkét említett dolog megvalósuljon, hiszen, ha ez nem így történik érvénytelen az általatok beküldött formatortás megfejtés is! Játékunk augusztus 31-ig tart, a szerencsés nyertes nevét pedig szeptember 1-jén fogjuk kisorsolni. A fődíj pedig egy teljesen személyre szabott, 20 szeletes formatorta!

Ne feledd, minél több helyes formatorta megfejtésről küldesz nekünk üzenetet, annál nagyobb az esélyed a végső győzelemre! Természetesen az új játékosoknak sincs miért csüggedniük, hiszen a sorsolásnál a szerencse fog dönteni.

Játssz Te is az Art Cukrászdával!

 


Formatorta rendelés ajándékkal

Augusztus 20-ig továbbra is ajándék jár a minden formatorta rendelés mellé!

Ne feledjétek, az akció már csak pár hétig tart, ezért most érdemes igazán formatortát rendelnetek nálunk!

Minden, az internetes bejegyzésekkel lehivatkozott formatorta rendelés mellé, 10 gombóc hűsítő fagylaltot adunk ajándékba, a páratlan látványbeli és ízélmény mellé természetesen.

 

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, formatorta rendelés XV. kerület, egyedi formatorta, egyedi formatorta Budapest, egyedi formatorta XV. kerület

Louis Vuitton formatorta

 

Ha van egy jó ötleted, ami alapján formatortát rendelnél és esetleg még képpel is rendelkezel róla, jó helyen jársz! Add le megrendelésed még ma és emlékezetessé tesszük szeretteid születésnapját! Válaszd ki az ünnepelt szájízének legmegfelelőbb ízeket és az általad behozott fotó alapján határidőre elkészítjük formatorta megrendelésedet!

 

Keress minket elérhetőségeink egyikén!

 

Telefonon 06-30-333-2829, e-mailen artcukraszda@gmail.com vagy személyesen
1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor.


XV. kerületi cukrászda

Budapesten, 15. kerületi cukrászdánkban, a Kossuth utcai lakótelepen, közvetlenül az iskola szomszédságában, a hét minden napján várjuk a finomságra vágyó gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Budapesti cukrászdánkban különleges fagylaltok és sütemények igyekeznek “bűnbe ejteni” a hozzánk látogatókat. Kínálatunkat a nyárra való tekintettel különböző ízesítésű jégkásákkal gazdagítottuk, melyeket akár 5 dl-es kiszerelésben is élvezhettek napvitorláink árnyékában.

Augusztus 20-ig még egy extra meglepetéssel is készültünk 15. kerületi cukrászdánkban, hiszen minden, a megjelölt időpontig leadott formatorta megrendelés után ajándékba adunk 10 gombóc, garantáltan házi készítésű, krémes fagylaltot!

Budapesti cukrászdánkat azért alapítottuk, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki a formatortára, esküvői tortára, cukrász és sós süteményekre vagy éppen a fagylaltra vágyókat.

Nálunk, a 15. kerületben igazán megéri rendeléseket leadni, hiszen a minőségi termékek mellett időnként még ajándékokkal is gazdagodhattok.

 

Rendeléssel kapcsolatban keress minket az alábbi elérhetőségeink egyikén:

1. Telefonon <<06-30-333-2829>>;

2. E-mailen <<artcukraszda@gmail.com>>;

3. Személyesen <<1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor>>.

 

Tapasztald meg Te is az igazi Art Cukrászda élményt!


Egyedi formatorta

Budapesti cukrászdánkban lehetőséged van egyedi formatorta rendelésére az alábbi módokon:

 

1. E-mailen <<artcukraszda@gmail.com>>

2. Telefonon: <<+36-30-333-2829>>

3. Személyesen: <<1151 Budapest, Kossuth utca 55/A. Pavilonsor>>.

 

Formatorta rendelési szándékod esetén nem kell mást tenned, mint a fenti módok egyikén felkeresned minket és elküldened üzenetben vagy elmondanod személyesen a formatorta rendelésedhez kapcsolódó kívánságaidat. Ennek egyik legjobb módja, ha egy internetről letöltött képet eljuttatsz hozzánk valamilyen formában, aminek alapján el tudjuk készíteni formatorta rendelésedet. Természetesen az ízek is választhatóak és variálhatóak, a weboldalunkon közzétett formatorták ízesítése nem kötött, tehát kérheted azt a mesefigurát, amit egyszer már elkészítettünk más ízesítéssel is!

 

Rendelj Tőlünk formatortát augusztus 20-ig és megajándékozunk 10 gombóc hűsítő fagylalttal is! 


Formatorta rendelés – ajándékkal

Kedves jelenlegi és jövendőbeli vendégeink! 

 

Május eleje óta, majdnem minden nap megosztottunk Veletek facebook oldalunkon <<https://www.facebook.com/pages/ART-Cukr%C3%A1szda/197352673638974?ref=hl>> 1, már elkészült formatortát. Ezt a jövőben is szeretnénk folytatni, de ugyanakkor formatorta rendelésre is buzdítanánk Titeket, hiszen tudjuk, sokan láttátok már termékeinket és többségeteknek tetszettek is. Természetesen a nagy melegre való tekintettel egy hűsítő ajándékkal is kedveskedni szeretnénk Nektek:

 

A június 20. és augusztus 20. között leadott 

formatorta megrendelések esetén,

minden formatorta mellé,

10 gombóc hűsítő fagylaltot adunk ajándékba! 

 

Mindannyian tudjuk, hogy születésnapok nem csak télen vannak, hanem bizony nyáron is, ezért 1 vagy 2 torta mindig elkél az ünnepi asztalon. Emeld tehát az esemény fényét egy teljesen személyre szabott formatortával, melyhez most grátisz fagylaltot is kaphatsz!

Formatorta megrendeléshez keress minket telefonon <<06-30-333-2829>>, e-mailben <<artcukraszda@gmail.com>> vagy pedig személyesen <<1151 Budapest, Kossuth u. 55/A Pavilonsor>>!

 

Ünnepelj és hűsölj Te is az Art Cukrászdával! 


Zenésznek áll a világ!

Legújabb formatortánkkal sikerült betörnünk a zenepiacra is! Ugyanis egy hétvégi születésnap apropóján egy gitár alakú formatortát sikerült varázsolnunk!

formatorta rendelés, formatorta rendelés Budapest, formatorta rendelés XV. kerület, egyedi formatorta, egyedi formatorta Budapest, egyedi formatorta XV. kerület

Gitár formatorta

<<https://www.artcukraszda.hu/gitar/>>

Amint a fenti képen is láthatjátok, igyekeztünk a lehető legaprólékosabban kidolgozni ezt a formatortát, hiszen egy igazán hozzáértő művész a legkisebb hibát is képes azonnal felfedezni. Szerencsére minden tökéletesen sikerült, a formatorta pedig nem csak a születésnaposnál, de a népes család körében is nagy sikert aratott.

A jövőben egy esküvői formatortát kell majd megkomponálnunk egy zenész pár részére. Mi arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha nem szokványos emeletes tortát készítenénk, hanem egy formatortát, ami dobkészletre van igazítva? 🙂


Formatortás Facebook játék!

Formatortákra vonatkozó facebook játékunk már 1 hónapja okoz kellemes és derűs pillanatokat Nektek, de még mindig nincs vége, hiszen formatortáink sora szinte végeláthatatlan!

Mint sokan tudjátok, napról-napra megosztunk Veletek facebook oldalunkon <<https://www.facebook.com/pages/ART-Cukr%C3%A1szda/197352673638974?ref=hl>> egy, már elkészült formatortát ábrázoló képet, mellyel nem csupán annyi a “feladatotok”, hogy likeoljátok / 🙂 /, hanem az is, hogy hozzászólás formájában megtippeljétek az alkotás ízvilágát is. Ez azért is fontos, mert így könnyebben megismerkedhettek és megbarátkozhattok tortáinkkal. Továbbá lehetőséget biztosítunk Nektek arra is, hogy egy adandó alkalommal a Ti ötleteitek alapján készítsük el legújabb és legkreatívabb formatortánkat! Ehhez nem is kell mást tennetek, mint hozzászólás, üzenőfali bejegyzés vagy privát üzenet, esetleg e-mail formájában megírjátok nekünk ötleteiteket, mellyel véleményetek szerint méltán gazdagíthatjuk már meglévő, számtalan formatortát magában foglaló kínálatunkat.

Ne feledjétek, egészen addig nem késő javaslatot tenni, amíg még van formatorta a tarsolyunkban!

Ötletelésre fel! 


A jelenleg akciós, 370 Ft-os, házi somlói galuska megízlelése mellett még mindig ne feledkezzetek meg formatortáinkról sem!

Pár nappal ezelőtt ugyanis kezdetét vette a nyár – még, ha ez az időjárásból nem is látszik – és hamarosan el fog érkezni az érettségi bizonyítványok, valamint a diplomák kiosztásának időszaka is. Ezekre a különleges alkalmakra, különleges dolgokkal készülnek a családok, ami akár egy formatorta is lehet. Gondoljunk csak bele, hogy vajon mi lehet személyre szabottabb ajándék a vizsgázónak, mint egy kreatív formatorta!? Legyen szó egy focirajongó, fiatal férfiről vagy egy orvosként diplomázott nőről, mi minden egyedi igényt ki tudunk elégíteni formatortáink egyre bővülő kínálatával.

Nálunk nem csak a formák barátaik, hanem bizony az árak is.

Egy 20 szeletes, vajkrémes formatorta 8000 Ft-ba, míg egy ugyancsak 20 szeletes, tejszínes formatorta 9000 Ft-ba kerül! Tehát 8000 vagy 9000 Ft-ért olyan süteményt kaphat szeretted, amiről eddig még álmodni sem mert. Szerintünk megéri!

Tudjátok, ha formatorta, akkor Art Cukrászda! 


Somlói galuska 370.-


Időről-időre megnyitó kiállításaink mellett számos újdonsággal várunk Titeket formatortáink kínálatának tekintetében is! 

Legújabb formatorta alkotásunk a T-Rex névre keresztelt sütemény <<https://www.artcukraszda.hu/t-rex/>>, mely nevét  jellegzetes kinézetű “modelljéről” kapta.

Azt gondolhatnánk, hogy ez a formatorta a kisfiúk nagy álma és biztosan egy dinó rajongó gyermek születésnapjára készítettük el, de mindenki, aki most erre voksol nagyot téved! Meglepő módon ugyanis, nem csak a kicsik, hanem az idősebbek is nagyon kedvelik a Jurassic Parkból megismert, mára már kihalt hüllőket.

Ez a formatorta egy 50 év körülő férfinak a kívánsága szerint lett megalkotva. T-Rex formatortánk fő alkotói a csokoládé, a marcipán és a színéből adódóan, – nem meglepő módon -, a pisztácia.

Ennek a tortának az ízvilágára épül egyik cukrászsüteményünk is, a TortART.

<<https://www.artcukraszda.hu/art-torta/>>

T-Rex


Meghívó

Szeretettel meghívunk új kiállításunk megnyitójára május 29-én 17 órai kezdettel!

https://www.artcukraszda.hu/kiallitas/


MÁJUS 26. Gyereknap

lufi

Gyermeknapon minden gyermek,

aki anyukájával vagy apukájával érkezik cukrászdánkba,

VENDÉGÜNK egy gombóc fagyira VAGY vagy 2 dl jégkására.


A legjobb választás: FORMATORTA! – Egyedi rendelés

A 21. század mottója az is lehetne, hogy minél különlegesebb, annál jobb!

Ez a formatortákkal sincs másképp sőt, talán ebben a cukrászati kategóriában lényegesebb is, mint máshol. A formatorták megalkotásának egyik fő kritériuma az alkotó szárnyaló fantáziája és kreativitása, hiszen a határ a csillagos ég. A Verdáktól kezdve a vulkánokon át a mackókig, minden kivitelezhető. Az sem gond, ha nincs kész ötleted, mi szívesen segítünk az adott alkalomhoz illő, megfelelő formatorta koncepció kialakításában, legyen szó egy kisgyermekről, egy zenetanárról vagy akár egy focista apukáról.

FC Barcelona formatorta

FC Barcelona formatorta

 

Sokan azt szokták mondani, hogy az íz nem számít. Ez a formatortáknál is lehetne egy szempont, hiszen a látvány magáért beszél, de mindezek mellett nem hanyagolhatjuk el azt a tényt sem, hogy az Art Cukrászdában nagy hangsúlyt fektetünk a kialakított formák megfelelő ízharmóniájára is. Eperjoghurt, narancsos-csoki, tejszínes túró, marcipán, egyszóval MINDEN!

Térj be hozzánk vagy hívj minket telefonon és garantáljuk Neked azt, hogy egy jól eltalált formatortával emlékezetes lesz a nagy alkalom! Rendeld meg még ma! 


Péksütemények frissen, finoman, helyben

Amint sokan tudják, cukrászdánk egy iskola szomszédságában nyitott meg. Ezt a tényt mind nyitva tartásunk során, mind pedig kínálatunk kialakításában figyelembe kellett vennünk. Azonban péksüteményeinkkel nem csak a diákoknak kívánunk kedvezni, hanem a munkába igyekvő felnőtteknek is.

Péksüteményeink garantáltan friss alapanyagokból készülnek el, melyre a legbiztosabb garancia az, hogy minden reggel, helyben sütjük őket!

 


Kedves Látogatók!

Az Art Cukrászda egyik fő irányvonalát a formatorták megálmodása és elkészítése képezi. Rengeteg saját ötletünk mellett, szívesen vesszük azt is, ha már kész tervekkel érkeztek hozzánk.  Igyekszünk tudásunk legjavát adva kivitelezni a kért formatortát úgy, hogy az íze is mennyei legyen, ne csak a burkolata. De vajon miért jó egyedi formatortával meglepni gyermekünket, szüleinket vagy barátainkat?

A válasz egészen egyszerű: ezek a típusú sütemények segíthetnek abban, hogy egy tökéletesen személyre szabott születésnapi ajándékot adhassunk szeretteinknek, melyet még élvezettel el is fogyaszthatunk együtt.

Annak érdekében, hogy a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon kiszolgáljuk igényeiteket, folyamatosan bővítjük a formatortákra vonatkozó kínálatunkat, melyben most nem csak saját ötleteinkre, hanem a Ti javaslataitokra is számítunk!

Folyamatosan várjuk ugyanis új ízekre és formákra vonatkozó ötleteiteket, kívánságaitokat május 13-tól facebook oldalunkon. A „játék” keretein belül jövő héttől minden nap megosztjuk Veletek az egyik, már elkészült formatortánk fotóját, illetve íz összeállítását. Ennek a segítségével nem csak megismerhetitek teljes formatorta kínálatunkat, de ha Te vagy az a szerencsés, esélyt kapsz arra is, hogy a Te ötleted alapján készítsük el legújabb süteményünket!

Likeolj minket a facebook-on és légy részese a fejlődésnek!

https://www.facebook.com/pages/ART-Cukr%C3%A1szda/197352673638974


Szeretettel köszöntjük az édesanyákat!

Május első vasárnapján a fagyi pultban és a süteményes pultban is találnak meglepetést a gyermekükkel hozzánk látogató édesanyák! Részletek az alábbi linken:

https://www.artcukraszda.hu/unnepek/?preview=true&preview_id=394&preview_nonce=d0bda52d52


Napvitorla

DSCN0515Előző évben a kerület által kiírt Jöjjön ki Palotára, avagy tizenöt kert-helyiség pályázaton támogatást nyertünk arra, hogy vendégeink számára komfortosabbá tehessük a teraszunkat. A hirtelen beköszöntött nyári napsütést örömmel és napvitorlával fogadjuk!


Tavaszköszöntô

Végre süt a nap! A tavaszt mi fagyival köszöntjük. Mindenkit várunk szeretettel! https://www.artcukraszda.hu/fagylalt/


Megújultunk!

Sziasztok! 

Amint látjátok, a régi designt lecserélve, egy vadonatúj weboldalt hoztunk létre annak érdekében, hogy a lehető legegyszerűbb módon megtaláljátok azokat a termékeinket, amelyek maximálisan kielégítik igényeiteket. Legyen szó esküvőről vagy születésnapról, profi cukrászunknak, Karcsinak köszönhetően, garantáltan friss alapanyagokból a legszebb alkalmi tortákat, formatortákat és exkluzív egész tortákat készítjük el Nektek!
Minden helyzetben lehetőségetek van egyedi és személyre szabott torta rendelésére is, akár a darabszámról, akár a torta díszítéséről is legyen szó. Pónis vagy Spongyabobos formatorta a kicsiknek? Nálunk ez sem akadály!

Böngészd át menüpontjainkat és, ha megtetszik valami, keress minket bátran a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeink egyikén vagy nézz be hozzánk személyesen! Mindig és mindenben állunk rendelkezésetekre!