Hívás most!

Esküvői torta

Cukrászdánkban mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a házias ízekre, de ezzel egyidejűleg igyekeztünk lépést tartani a modern kor trendjeivel is. Ez eddig leginkább formatortáinkban mutatkozott meg, hiszen fő profilunk az egyedi formatorta készítés.

Azonban az utóbbi időben egyre több esküvői torta megrendelés is befutott hozzánk, ami arra sarkallt minket, hogy az esküvői torták terén is alkalmazzuk a formatorták kapcsán megszerzett tapasztalatainkat. Újabbnál újabb ötletekkel és hihetetlenül kreatív elképzelésekkel találkoztunk a hónapok alatt az egyedi esküvői tortákra vonatkozóan. Sárkányos-mesés téma, fekete csipke és egyszerű, elegáns, virágos kivitelezés. Tehát minden, mi szem-szájnak ingere.

Időről időre esküvői tortáinkkal is szeretnék megmutatni Nektek, hogy szívesen vesszük a nagyobb kihívásnak ígérkező munkákat is, hogy még varázslatosabbá tehessük a Ti “NAGY NAPOTOKAT“. Ne félj elmondani legféltettebb vagy éppen vadnak tűnő elképzeléseidet sem az esküvői tortádról, hiszen azért vagyunk, hogy befektetett munkák meghozza gyümölcsét, és még jobban megédesítsük a legboldogabb pillanatot az életedben!

Azonban mielőtt részletesebben kidolgoznád az elképzelésedet az esküvői tortát illetően, fontos tisztában lenned néhány alapvető esküvői torta tervezési szemponttal. Lássuk, mik lehetnek ezek!

  1. Az esküvői torta emeleteinek száma. 

Az emeletek száma minden sütemény alapját képezi, hiszen ennek függvényében alakulnak a felhasználni kívánt mennyiségek, valamint a szerkezet megállapítása, hogy az esküvői torta a lehető legstabilabb legyen és kitartson a felvágás, majd az elfogyasztás pillanatáig. (Csodaszép emeletes esküvői tortáért kattints ide!)

       2. Az esküvői torta ízesítése. 

Az ízek és textúrák meghatározása azért fontos, hogy tudjuk, egyáltalán megvalósítható-e az az ízvilág, amit az ifjú pár korábban elképzelt. Sajnos vannak olyan állagú alapanyagok melyek kombinálása az esküvői torta megrogyását, esetleg szétfolyását eredményezheti.

       3. Az esküvői torta mintázata. 

Talán nem is gondolnánk, de nagyon sok múlhat az esküvői torta mintázatán és legfőképp azon, hogy milyen alapanyagból készítik el azt. Fontos, hogy a cukrász tisztában legyen a különböző díszítések állagával és azzal, hogy milyen körülmények között őrzik meg eredeti formájukat. (Különleges mintázatú esküvői tortához kattints ide!)

A fentiekben felsorolt 3 szempont a leglényegesebb az esküvői torta tervezés folyamán. Ezeken már a cukrászda felkeresése előtt érdemes ötletelnie a jegyes párnak, hiszen az egyedi elképzelések, biztos alapot szolgáltatnak az esküvői torta szakmai megtervezéséhez is.

Esküvői torta rendeléssel kapcsolatban, árajánlatért keress minket alábbi elérhetőségeink egyikén!

E-mail:  tortatrendelek@gmail.com

Telefon: Kossuth u.: +36303332829; +3613067594; Wesselényi u.:+36309980181; Teréz krt.: +36302099573

Személyesen: 1151 Budapest, Kossuth u. 55/A; Budapest VII., Wesselényi u. 30.; Budapest VI. Teréz krt. 5.

Esküvői torta referenciáink

2016-os esküvői tortáink

A 2016-os évben is örömmel állunk a különlegesebbnél különlegesebb esküvői torta kívánságok elé! Cukrászaink idén az alábbi esküvői torta csodákat készítették: Hímzett esküvői torta, melyre a kalocsaihoz hasonló mintákat festettünk, Retro esküvői torta, mely felidézi gyermekkorunkat. Amennyiben Nektek is hasonló kreatív esküvői tortára lenne szükségetek, forduljatok hozzánk bizalommal!

2015 esküvői torta trendjei

2015 számos újdonságot és visszatérő stílust tartogatott:

1. Monogramos esküvői torta: A monogramos esküvői tortán sokféleképpen lehet variálni a betűket, így könnyen igazítható az ifjú pár ízléséhez és az esküvői helyszínének díszítéséhez.

2. Ombre esküvői torta: Ahogyan hosszú ideje a körmökön és a hajon, úgy az esküvői tortákon is töretlen népszerűségnek örvend az ombre stílus. Az esküvői torták esetén a legkedveltebb kivitelezési forma az, ha egy színnek a lehető legtöbb átmenetét viszik fel a tortára, ezáltal könnyebb az esküvő helyszínéhez hangolni.

3. Rozettás esküvői torta: A rozettával díszített esküvői torták rendkívül kifinomultak, általában élő virágok helyett szokta kérni az ifjú pár.

4. Geometriai formás esküvői torta: Az évek során rengeteg példát láttunk arra, hogy az esküvői torták terén hódítanak a pöttyökkel díszített darabok, ezek most már lehetnek sokszögek, háromszögek, rombuszok; a formáknak csak a képzelet szabhat határt.

5. Csipkés esküvői torta: A csipke minta elsősorban a menyasszonyi ruhákon jelenik meg, azonban egyre nagyobb teret kapnak az esküvői torták díszítő elemeiként is.

6. Fehér a fehéren esküvői torta: Sokaknak a fejében még a mai napig él az a gondolat, hogy a fehér alapot nem lehet fehérrel díszíteni, hiszen akkor elveszti az esküvői torta a különlegességét. Azt azonban rendre elfelejtik a megrendelők, hogy a fehérnek bizony rengeteg árnyalata van (tört fehér, elefántcsont, bézs), amikkel ilyen esetekben nagyszerűen lehet "játszani".

7. Borzolt esküvői torta: A borzolt esküvői torta fodrai első ránézésre rendkívül hasonlítanak az organza anyagból készült esküvői ruhákhoz, épp ezért az ilyen típusú ruhákat választó menyasszonyok körében népszerű.

8. Metálos esküvői torta: A metálos színű esküvői torták hallatán sokaknak az arany, ezüst és bronz színek jutnak eszükbe, azonban ezeknek rendkívül sok árnyalatuk van, melyekkel elérhető egy mostanság nagyon divatos vintage hatás.

9. Kézzel festett esküvői torta: Manapság egyre nagyobb hangsúly helyeződik a kézzel festett műalkotásokra és ez alól az esküvői torták sem kivételek.

10. Meztelen esküvői torta: Ebből a gyűjteményből sem maradhat ki a legújabb és legérdekesebb trend, a meztelen esküvői torta.

Esküvői torta zenészeknek: zongora esküvői torta, formatorta

Mostanság egyre több megkeresést kapunk mind esküvői tortákra, mind pedig formatortákra vonatkozóan zenész emberektől. Erre már korábban is volt példa, azonban úgy vesszük észre, egyre nagyobb divattá válik a művész körökben, hogy bizonyos alkalmakra teljesen személyre szabott, zenei témájú tortákat rendelnek. Legutóbb például egy zongorista nagy napjára készítettünk egy rendkívül egyedi esküvői tortát. Ez a típusú torta azonban nem elsősorban az esküvői torták terén hódít, hanem inkább a formatortákén, hiszen születésnap minden évben van. Legbüszkébbek Takács Nikolas formatortájára vagyunk, mert rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a megrendelőtől és magától Nikolastól is.

Valóban illik az esküvőhöz az esküvői torta? Zombis rettegés, akciójelenet az esküvői tortán is.

Manapság egyre jellemzőbb, hogy az esküvői torta egyáltalán nem illik az esküvőhöz, és témájában is enyhén szólva meghökkentő. Ha az ifjú pár szemszögéből közelítjük meg a dolgokat biztosak lehetünk abban, hogy az ízlésüknek legmegfelelőbb döntést hozták az esküvői tortát illetően is. Ennek ellenére vagy éppen ennek megfelelően bizarabbnál bizarabb darabok látnak mostanság napvilágot. Például: zombis rettegés vagy igazi akciójelenet az esküvői tortán is, Star Wars rajongók esküvői tortája, esküvői torta a Super Mario megszállottjainak. Az esküvői torták milyenségének csak az ízlés és a képzelet szabhat határt.

7 nagyon vicces és különleges esküvői tortadísz

A legtöbb esküvői torta elég megszokott, de ha azt szeretnéd, hogy neked egy különleges legyen, akkor itt van néhány ötlet hozzá, némelyik elég emlékezetes lesz, ami kiemelkedik a torta tetején. Nem mindennap láthatsz ilyen esküvői tortadíszeket...

TOP 10 esküvői torta tipp Buddy-tól

Hogyan óvjuk meg a tortát az esküvő napjáig? Hogyan győződjek meg róla, hogy a torta egyben fog megérkezni? Miért van szükség vőlegény tortára? Miért olyan drága az esküvői torta? Ha van módom előkóstolni a lehetséges ízeket, akkor mivel vegyem el az előző torta ízét a számból? Jó, ha eszünk a kóstolás előtt? Mit tegyek, ha több cukrászdának a kínálatát is megnézném, megkóstolnám? Mennyi embert és kiket vigyek magammal a torták kóstolására? Hogy találom meg a legjobb cukrászdát? Trendi még az egyforma ruha és torta?

Milyen legyen az esküvői torta díszítése?

A legtöbb esetben a jegyes pár már határozott elképzelésekkel érkezik hozzánk, ha esküvői tortáról van szó, hiszen a mai világban szinte mindent van lehetőség az Interneten megkeresni és eldönteni, hogy arra van-e szükségünk. A választásnál rengeteg szempont játszik szerepet, mint például: az esküvői csokor, a ruha színe és mintázata, a helyszín díszítése és természetesen a pár ízlése. Azonban nem csak előnye van annak, hogy manapság az online felületeken ki lehet nézni a tökéletes esküvői tortát, hiszen előfordulnak bizony olyan esetek is, amikor az elképzeléseket lehetetlen kivitelezni. Egy-egy csodálatos kép kedvéért általában sok trükköt bevetnek a fotósok, ezért sokszor van példa arra, hogy bizony ehetetlen vagy ehető alapanyagokból kivitelezhetetlen dolgok is felkerülnek az esküvői tortára. Az esküvői torta kapcsán még kiemelkedően fontos szempont lehet a tortadísz is, ami általában a fiatal párt hivatott szimbolizálni.